Формування фонду сухих розчинних речовин, цукрів, титрованих кислот у плодах вишні в умовах півдня степової зони України
Вантажиться...
Файли
Дата
Автори
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
ТДАТУ
Анотація
Одна з найпоширеніших і найдавніших культур, яку вирощують в світі - вишня. Цукри та кислоти- основні компоненти що беруть участь у формуванні смакових якостей культури . На формування смакових якостей плодових культур вирішальний вплив мають кліматичні умови вирощування. В умовах сьогодення спостерігаються глобальні зміни клімату дослідження смакових якостей плодів вишні оновленого спектру сортів з виділенням найкращих сортозразків для подальшого зберігання та переробки; з’ясування механізмів формування досліджуваних компонентів хімічного складу плодів під впливом стресових абіотичних чинників є актуальним.