Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14111
Title: Струминно-щілинний гомогенізатор молока
Authors: Кузьмін, К. С.
Keywords: гомогенізація;переробка продукції тваринництва;гомогенізоване молоко;клапанні гомогенізатори;молочні продукти
Issue Date: 2021
Series/Report no.: Матеріали 22 зльоту студентських лідерів аграрної освіти (Суми, 20-21 травня 2021р.);C. 139-140
Abstract: Гомогенізація – надання однорідної структури або однорідних властивостей сумішам, сполукам, розчинам або емульсіям шляхом механічного перемішування, усереднення, хімічного чи температурного впливу на них. В харчовій промисловості гомогенізація застосовується при виробництві маргарину, майонезу, соків, дитячого харчування та при виробництві молочних продуктів. В сучасні технології переробки продукції тваринництва гомогенізація є одним із найважливіших процесів. Гомогенізоване молоко має безліч переваг перед негомогенізованим таких як: поліпшення смакових та сенсорних якостей молока, підвищена стійкість при зберіганні та транспортуванні, відсутність залишків жиру на стінках тари при виливанні молока. Якість продуктів з використанням гомогенізованого молока набагато вища. Тому гомогенізація стала нормативним процесом у більшості сучасних технологічних схем виробництва питного стерилізованого та пастеризованого молока, кисломолочних продуктів, морозива, молочних консервів, виготовленні сиру тощо.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14111
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf117.89 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.