Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14111
Title: | Струминно-щілинний гомогенізатор молока |
Authors: | Кузьмін, К. С. |
Keywords: | гомогенізація;переробка продукції тваринництва;гомогенізоване молоко;клапанні гомогенізатори;молочні продукти |
Issue Date: | 2021 |
Series/Report no.: | Матеріали 22 зльоту студентських лідерів аграрної освіти (Суми, 20-21 травня 2021р.);C. 139-140 |
Abstract: | Гомогенізація – надання однорідної структури або однорідних властивостей сумішам, сполукам, розчинам або емульсіям шляхом механічного перемішування, усереднення, хімічного чи температурного впливу на них. В харчовій промисловості гомогенізація застосовується при виробництві маргарину, майонезу, соків, дитячого харчування та при виробництві молочних продуктів. В сучасні технології переробки продукції тваринництва гомогенізація є одним із найважливіших процесів. Гомогенізоване молоко має безліч переваг перед негомогенізованим таких як: поліпшення смакових та сенсорних якостей молока, підвищена стійкість при зберіганні та транспортуванні, відсутність залишків жиру на стінках тари при виливанні молока. Якість продуктів з використанням гомогенізованого молока набагато вища. Тому гомогенізація стала нормативним процесом у більшості сучасних технологічних схем виробництва питного стерилізованого та пастеризованого молока, кисломолочних продуктів, морозива, молочних консервів, виготовленні сиру тощо. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14111 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.