Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14100
Title: | Екологічні функції мікоризних грибів у плодових насадженнях |
Authors: | Денисенко О. Герасько, Тетяна Володимирівна Герасько, Татьяна Владимировна Herasko, Tetiana |
Keywords: | симбіоз;мікоризація;поживні елементи;садівництво;агробіоценоз саду;екосистемні послуги;черешня сорту Ділема;інокуляція коренів |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | ТДАТУ |
Series/Report no.: | Актуальні питання виробництва плодоовочевої продукції та винограду: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 22 квітня 2021 р.);С. 122-124 |
Abstract: | UK : Мікоризні гриби забезпечують своїх рослин-партнерів вологою, азотом, фосфором, ферментами, гормонами, мікроелементами, вітамінами та іншими біологічно-активними речовинами, установлюють симбіоз із корисними бактеріями ризосфери, виділяють гломалін, який оптимізує агрегатний стан ґрунту. Мікоризація може сприяти більшому утворенню пилку на квітах мікоризованої рослини та більшому зав’язуванню плодів (припускають, що це пов’язане із постачанням фосфору. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14100 |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.