Механізація доїння і первинної обробки молока: підручник для здобувачів вищої освіти
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Видавничий дім «Кондор»
Анотація
В підручнику висвітлено сучасні тенденції розвитку галузі молочного скотарства та вимоги до технологічного процесу доїння, які включають: фізіологічні основи машинного доїння корів, технічні чинники у забезпеченні ефективного видоювання корів, шляхи ефективного здійснення процесу доїння, чинники, що впливають на склад та властивості молока, вплив машинного доїння на захворюваність корів маститом, інновації в управлінні якістю молока. Розглянуто загальну будову доїльної машини, доїльних установок та агрегатів. Наведено основи розрахунку процесу доїння та елементів доїльних машин. Висвітлено сучасні тенденції проведення первинної обробки молока
Опис
Ключові слова
молочне скотарство, етапи розвитку доїльної техніки, ефективне видоювання корів, склад та властивості молока, захворюваність корів маститом, управління якістю молока, очищення доїльно-молочного обладнання, механізація доїння корів, будова доїльної машини, вакуумні установки, засоби обліку молока, маніпулятори доїння, технологічний розрахунок процесу доїння, вакуумний регулятор клапанного типу, ротаційний вакуумний насос, закордонне доїльне устаткування, первинна обробка молока