Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13906
Title: Принцип подієвості в організації культурно-освітніх практик в освітньому просторі закладів вищої освіти
Authors: Поправко, Ольга Вікторівна
Поправко, Ольга Викторовна
Popravko, Olha
Keywords: освітній простір;соціокультурна практика;освітня рефлексія;самовизначення і саморозвиток особистості;соціокультурне середовище;принцип подієвості;організація освітнього процесу
Issue Date: 2020
Publisher: Видав. центр КНУКіМ
Series/Report no.: Освітні виклики соціокультурної сфери. Імплементація європейських цінностей в аудіовізуальній культурі: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 19 жовтня 2020 р.);Ч. ІІІ. (С. 93-95)
Abstract: У сучасній філософії освіти сформувалась тенденція, відповідно до якої освітній простір розглядається як соціокультурна практика і освітня рефлексія в процесі самовизначення і саморозвитку особистості. Під соціокультурною практикою ми розуміємо діяльність індивіда, що визначається його гуманістичними потребами в різних видах творчості згідно з нормами, цінностями, традиціями соціуму, породженим як менталітетом, так і його соціокультурним оточенням, орієнтованим на оновлення способів освоєння майбутнього і самовдосконалення індивіда. У результаті подібної практики перетворюється соціокультурне середовище і відбувається самовдосконалення суб'єкта практики, розвиток у нього природних здібностей, загальнолюдських моральних якостей, професійних навичок, відповідальності перед суспільством, формування стійких і розгалужених соціальних зв'язків.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13906
Appears in Collections:кафедра Суспільно-гуманітарні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
--E632_1.PDF147.06 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.