Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13385
Title: Підвищення якості гомогенізації в струминному гомогенізаторі молока з роздільною подачею вершків
Authors: Крєстов, В. Г.
Keywords: гомогенізація;жирові кульки;вершки;плазма знежиреного молока;молоко
Issue Date: 2021
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Series/Report no.: Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі: матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених (Мелітополь, 01-26 лютого 2021 р);С. 218
Abstract: Диспергування жирової фази являє собою зменшення середнього діаметра жирових (СЖК) кульок, завдяки чому забезпечується рівномірний розподіл дисперсної фази (вершків) у дисперсійному середовищі (плазмі знежиреного молока). Найбільш розповсюджений у молокопереробній галузі клапанний гомогенізатор забезпечує 3-4 кратне зменшення СЖК, однак разом з цим, його енергетичні витрати перевищують 6–7 кВт·год/т гомогенізованої емульсії. Наявні теорії з огляду на суперечності гідродинаміки не здатні вичерпно пояснити сутність процесів, які відбуваються при гомогенізації.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13385
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf148.49 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.