Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13189
Title: Удосконалення системи краплинного зрошування кісточкових плодових культур в умовах державного підприємства "Дослідне господарство "Меліторольське" Мелітопольського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр
Authors: Хілько, Вадим
Keywords: краплинне зрошення;кісточкові плодові культури;система зрошення;зрошення насаджень черешні
Issue Date: 2021
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Series/Report no.: 89 с.;
Abstract: Для кісточкових культур вода є одним з головних факторів нормального росту, розвитку і плодоношення. У зв’язку з ростом посушливості кліматичних умов у зонах Південного Степу, інтенсивні сади можуть давати максимальні врожаї лише в умовах зрошення. Система зрошення пропонується для державного підприємства «Дослідне господарство «Мелітопольське» ( у подальшому ДП ДГ «Мелітопольське»). Загальна площа ділянки складає 10,96 га . Садивний матеріал для створення насаджень – виробництва власного розсадника. З західної та північної сторін проектної ділянки знаходиться рілля. З південної сторони розташована ЛЕП потужністю 150 кВ з охоронною зоною шириною 27 м (від насаджень до лінії - 15 м). За охоронною зоною знаходяться існуючі захисні насадження, далі - дорога з твердим покриттям, за дорогою ще одна смуга захисних насаджень, за нею - багаторічні виробничі насадження. Господарський напрям діяльності господарства (згідно Довідки з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України) – вирощування фруктів, ягід, саджанців, тощо. Рельєф території - рівнина з незначним робочим ухилом 0,3-0,8о, північно-східної та південно-західної експозиції.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13189
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хілько В. С_removed.pdf1.57 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.