Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13044
Title: Методика розрахунку мінімальних питомих витрат електроенергії на очищення посівного зерна на зернопунктах
Authors: Сисоєва, О. В.
Постнікова, Марина Вікторівна
Постникова, Марина Викторовна
Postnikova, Marina
Keywords: зерна;зернопункти;очищення посівного зерна;електродвигуни;використання електроенергії;зерноочисні агрегати;зерноочисно-сушильний комплекс
Issue Date: 2014
Publisher: ТДАТУ
Series/Report no.: Проблеми механізації та електрифікації АПК : матеріали Всеукр. наук.-техн. Інтернет-конференції студентів та магістрантів за підсумками наукових досліджень 2013 року;Вип. І. (С. 154-155)
Abstract: Сучасні системи керування робочими машинами потокових ліній зернопунктів, які побудовані по принципу забезпечення номінального завантаження приводних електродвигунів, не виконують задачі ефективності використання електроенергії, що не забезпечує обробку зерна з мінімально можливими витратами електроенергії. На даний час відсутня методика, що дозволяє проаналізувати вплив режимів роботи обладнання на ефективність перетворення та використання електричної енергії як в окремих потокових лініях, так і в цілому по зерноочисним агрегатам. При цьому встановлено, що найбільш інформативним показником для визначення енергозберігаючих режимів роботи є питомі витрати електричної енергії на процес обробки зерна. Встановлено, що дослідження впливу режимів роботи силового електрообладнання на процеси перетворення та використання електричної енергії найбільш доцільно проводити на базі зерноочисних агрегатів вітчизняного виробництва ЗАВ-20, ЗАР-5, ЗАВ-40, ЗАВ-25. В роботі поставлена задача запропонувати методику розрахунку мінімальних витрат електроенергії на очищення посівного зерна на зернопунктах.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/13044
Appears in Collections:кафедра Електротехніка і електромеханіка ім. проф. В.В. Овчарова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сисоєва, Постнікова 11.pdf258.53 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.