Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12931
Title: Сучасні підходи до доїння високопродуктивних корів
Authors: Вуколов, В. І.
Болтянська, Наталя Іванівна
Болтянская, Наталья Ивановна
Boltianska, Natalia
Keywords: доїння корів;вакуум;доїльний апарат;дійки корови;молоко;доїльні стакани;корови;клітини епітелію;машинне доїння;мастит
Issue Date: 2020
Series/Report no.: Технічний прогрес у тваринництві та кормовиробництві: матеріали IX Міжнародної науково-технічної конференції (5-24 жовтня 2020 р.);(С. 106-108)
Abstract: Вплив високого вакууму особливо відчутно проявляється при перетриманні двотактного доїльного апарату на дійках корови, так як при припиненні закінчення молока вакуум, який діє на дійки, збільшується і впливає вже на внутрішні, менш захищені частини дійок. При перетриманні доїльних стаканів вакуум діє на дійки безперервно, викликаючи больові відчуття у корів. При пошкодженні вакуумом клітин епітелію в молоко проникає невелика кількість крові, яку візуально визначити неможливо, так як колір, запах і смак молока не змінюються. Це приховані кроводої. Больові відчуття, що повторюються щодня, можуть гальмувати молоковіддачу і виробити у корів негативну реакцію на машинне доїння. Тоді у них не повністю видоюється молоко, поступово знижуються надої, і корови передчасно запускаються. Крім того приховані кроводоі при машинному доїнні збільшують небезпеку захворювання на мастит.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12931
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мат. 9 МНПК Техн.прогр..2020 106-108.pdf573.46 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.