Така знайома, але досі малопоширена культура
Вантажиться...
Файли
Дата
Автори
Нінова, Галина Василівна
Нинова, Галина Васильевна
Ninova, Halyna
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Анотація
На думку експертів, попит на коренеплоди топінамбуру в Україні є досить низьким, оскільки не сформована культура їх споживання. Тому і вітчизняні виробники не поспішають його вирощувати, а даремно. Оскільки топінамбур не тільки корисний, але і смачний. Його коренеплоди можна вживати в їжу у сирому вигляді - соковиті бульби за смаком схожі на капустяний качан, ріпу або денце артишоку (звідси, до речі, ще одна назва топінамбура - єрусалимський артишок). Крім того, їх варять, смажать, запікають, а також солять, маринують, сушать. До речі, у інших країнах Європи вже давно оцінили переваги цієї культури, а деякі українські аграрії починають налагоджувати експорт плодів топінамбура за кордон.