Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12744
Title: Аналіз існуючих технологій виробництва кефіру
Authors: Сідельников, Б. Ю.
Постнікова, Марина Вікторівна
Постникова, Марина Викторовна
Postnikova, Marina
Keywords: виробництво кефіру;термостатний способ;резервуарний способ;закваска
Issue Date: 2020
Series/Report no.: Сучасний стан та перспективи розвитку електротехнічних систем: матеріали II Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції пам’яті В. В. Овчарова (ТДАТУ, м. Мелітополь, 10 - 26 листопада 2020 р.);(С. 95-96)
Abstract: Відомо, що кефір корисний для здоров’я людини: в кефірі містяться корисні мікроорганізми, які позитивно впливають на травлення і допомагають при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Кефір виробляють із суцільного коров’ячого молока (щільністю не нижче 1,028 г/см³), із знежиреного молока (не нижче другого ґатунку, кислотністю 19˚Т (Тельнера), із використанням вершків (вміст жиру не більше 30% і кислотність плазми не вище 24˚Т), молока, відновленого із сухого (або суцільного вищого ґатунку, знежиреного) [1]. Кефір утворюється завдяки сквашуванню молока так званими кефірними грибками. Ці грибки являють собою конгломерат різноманітних мікроорганізмів, у тому числі й дріжджів [2, 3]. На даний момент існує дві технології виробництва кефіру: термостатним та резервуарним способами. Необхідно проаналізувати всі технології виробництва кефіру з метою виявлення переваг та недоліків кожного з способів.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12744
Appears in Collections:кафедра Електротехніка і електромеханіка ім. проф. В.В. Овчарова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Матеріали конференції 10-26_11_2020 ЕТЕМ_ТДАТУ-96-97.pdf515.09 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.