Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12444
Title: | Підвищення енергоефективності гомогенізації при використанні струминно-щілинного диспергатора молока |
Authors: | Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyrylo Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr |
Keywords: | диспергування жирової фази;молоко;жирові кульки;гомогенізатор молока;диспергатор клапанного типу |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | ТДАТУ |
Series/Report no.: | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: Міжнародна науково-практична інтернет-конференція (Мелітополь, 24 листопада 2020 р.);С. 46-48 |
Abstract: | Диспергування жирової фази в молочних емульсіях відноситься до однієї з найбільш енерговитратних операцій, які входять до складу технології виробництва питного молока жирністю 2–4%. Відсоткова частка енерговитрат на гомогенізацію складає від 20 до 45%. Конструкції найбільш поширених у молокопереробному виробництві клапанних диспергаторів відрізняється тим, що вони здатні забезпечити середній розмір жирових кульок у межах технологічно обумовлених значень (0,8–1,2 мкм), але при цьому їх енерговитрати сягають 8 кВт·год/т гомогенізованого продукту. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12444 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.