Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12169
Title: | Оптимальні параметри струминно-щілинного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків |
Authors: | Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr Кузьмін, К. С. |
Keywords: | молоко;вершки;жирові кульки;процес диспергування;гомогенізація |
Issue Date: | 2020 |
Series/Report no.: | Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. Наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.);(С. 70 - 72) |
Abstract: | Зниження енерговитрат до технологічно заданої величини середнього діаметра жирових кульок (0,8–1,2 мкм) можливо досягти шляхом використання конструкцій струминного типу [1]. Їх принцип дії заснований на створенні максимальної різниці між швидкостями дисперсійної та дисперсної фаз [1, 2]. Одним з можливих шляхів досягнення такого ефекту є використання подачі одного з компонентів до швидкісного потоку іншого. Іноземні науковці стверджують, що перспективним напрямком підвищення енергоефективності процесу диспергування є удосконалення параметрів міні міксерів Т-подібної, П-подібної, ромбічної форми. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12169 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.