Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12005
Title: Хмарні обчислення в закладах вищої освіти США
Authors: Кулєшов, Сергій Олександрович
Кулешов, Сергей Александрович
Kulieshov, Serhii
Keywords: хмарні обчислення;бакалавр наук;навчальний план;вища освіта;освітні технології;cloud computing;bachelor of science;curriculum;higher education;educational technology
Issue Date: 2020
Series/Report no.: Розвиток сучасної науки та освіти: реалії, проблеми якості, інновації: матеріали між нар. наук.-практ. інтернет-конф. (27-29.09.2020);(С. 334-340)
Abstract: У сучасному світі хмарні технології активно використовуються в повсякденному житті. Основним тлумаченням поняття терміну «хмарні обчислення» є визначення їх як технологій, які забезпечують потужні обчислювальні ресурси через Інтернет. Переваги впровадження цих систем найчастіше обговорюються задля потреб бізнесу, але їхній вплив на сферу освіти є не менш суттєвим. Сучасні заклади освіти вже впроваджують хмари у свою навчальну та наукову діяльність і використовують їхній величезний потенціал для інновацій. Хмарні сервіси можна вважати сучасною альтернативою традиційній освіті, оскільки вони не вимагають значних ресурсів для функціонування. В свою чергу, успішне запровадження та використання хмарних сервісів постійно вимагає великої кількості кваліфікованих фахівців. Аналіз інформаційних джерел показав, що Сполучені Штати Америки займають одну з лідируючих позицій на ринку інформаційних послуг, а американські університети займають провідні місця у світових рейтингах за якістю ІТ-освіти. Сучасні американські навчальні заклади постійно звертаються до використання хмарних сервісів і вже мають великий досвід використання хмарних обчислень та послуг.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/12005
Appears in Collections:кафедра Іноземні мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf337.02 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.