Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11915
Title: Геодезичні роботи при геологічний зйомці родовищ корисних копалин у Приазов'ї (на прикладі Володарської ділянки)
Other Titles: Geodesic works during geological survey of mineral deposits in Priazovya (on the example of Volodarsk site)
Authors: Даценко, Людмила Миколаївна
Даценко, Людмила Николаевна
Datsenko, Liudmyla
Ганчук, Максим Миколайович
Ганчук, Максим Николаевич
Hanchuk, Maksym
Порхун, Микола
Keywords: родовище;геологія;геодезичні роботи;виробки;апатити;Приазов’я;deposit;geology;geodetic works;workings;apatites;geology;Pryazovia region
Issue Date: 2020
Series/Report no.: Матеріали ХІ-ої науково-практичної конференції «Меліорація та водовикористання. Технології та еколого-економічні рішення в сучасних умовах господарювання»;(С. 27-31)
Abstract: UK: Володарське родовище комплексних ільменіт-магнетит-апатитових руд, що розташоване в межах однойменного рудного поля Кальчицького рудного району, відкрите під час ГГК-200, вивчене в процесі пошукових і пошуково-оцінювальних робіт. За геоморфологією – це злегка горбиста, полого нахилена на південь рівнина, що здіймається над рівнем моря та порізана балками, ярами і долинами рік, абсолютні відмітки коливаються від +35 до 153м. Топографо-геодезичні роботи, що проводилися на Володарській ділянці, передбачали роботи по перенесенню свердловин в натуру і прив'язці їх до пунктів геодезичної основи - планова і висотна. Перенесення в натуру проектних свердловин відбувалося інструментально шляхом прокладання теодолітних ходів точності 1: 500. Аналіз геологічних досліджень Східного Приазов’я свідчить, що на даній території попередниками одержані цікаві і обґрунтовані дані по стратиграфії, магматизму, металогенії, що дозволили внести істотні зміни в геологічну будову регіону. EN: Volodarskoe deposit of complex ilmenite - magnetite-apatite ores, located apatite ores, located within the eponymous ore field of Kalchytsya ore district, discovered during GGK, studied in the process of exploration and prospecting. According to geomorphology, it is a slightly hilly, gently sloping plain to the south, rising above sea level and cut by beams, ravines and river valleys, the absolute marks range from +35 to 153 m.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11915
Appears in Collections:кафедра Геоекологія та землеустрій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Матеріали конф. МЕЛІОРАЦІЯ 08.07.2020-27-31.pdf323.54 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.