Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11809
Title: Конкурентоспроможність виробництва м’яса свиней та напрямки її підвищення
Authors: Яворська, Тетяна Іванівна
Яворская, Татьяна Ивановна
Yavorska, Tetiana
Лукомська, Т. В.
Keywords: конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції;конкурентноздатність аграрних підприємств;виробництво м’яса свиней
Issue Date: 2010
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Series/Report no.: Матеріали Міжнародного форуму молодих вчених «Ринкова трансформація економіки: стан, проблеми, перспективи»;Т. 1
Abstract: Обраний Україною шлях до світового економічного простору ставить питання про підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції та формування високої конкурентноздатності аграрних підприємств. Конкурентоспроможність на регіональному та загальнодержавному ринках залежить від багатьох факторів та обмежень, які умовно можна розділити на дві групи: зовнішні і внутрішні. До зовнішніх факторів, які не піддаються контролю і регулюванню з боку підприємств відносять державну політику в області конкуренції, стан розвитку економіки держави, кредитно-грошову і податкову політику, платоспроможність населення, інтенсивність потоку покупців тощо. Внутрішніми факторами є фінансовий стан, організаційна структура, кадровий потенціал підприємства тощо. В свою чергу на формування конкуренто-спроможності окремих видів сільськогосподарської продукції суттєвий вплив мають її якісні характеристики, собівартість та ціна реалізації
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11809
Appears in Collections:кафедра Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
23 - конкурентоспроможніст.pdf288.13 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.