Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11773
Title: Обгрунтування вимог до сушіння насіння соняшника
Authors: Петренко, Костянтин Григорович
Петренко, Константин Григорьевич
Petrenko, Kostiantyn
Журавель, Дмитро Павлович
Журавель, Дмитрий Павлович
Zhuravel, Dmytro
Keywords: соняшник;сушіння насіння;соняшникова олія;вологість насіння
Issue Date: 2020
Series/Report no.: Сучасні проблеми інноваційного розвитку електричної інженерії: матеріали І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 08- 26 червня 2020 р.);(С. 7-8)
Abstract: Соняшник – одна з головних олійних культур. Соняшникова олія – високо калорійний харчовий продукт, що має гарні смакові якості, широко застосовується в харчовій промисловості. Соняшникова олія – містить в середньому близько 90% ненасичених жирних кислот – ленолевої та олеїнової, а також до 10% насичених – пальмітинової та стеарінової кислот. Найбільшу цінність для організму людини становлять ненасичені кислоти, особливо лінолева, вміст якої в олії соняшника складає 55-60%, олеїнової – 30-35% від суми всіх жирних кислот.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11773
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.