Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11727
Title: | Сортодослідження свіжих та свіжозаморожених плодів вишні, що вирощені в умовах Південного Степу України |
Other Titles: | Сортоисследования свежих и свежезамороженных сортов вишни, выращенные в условиях южной степной зоны Украины Varietal research on fresh and fresh frozen cherry fruit grown under the conditions of the Southern Steppe of Ukraine |
Authors: | Іванова, Ірина Євгенівна Иванова, Ирина Евгеньевна Ivanova, Iryna Білоус, Ельзара Серанівна Белоус, Эльзара Серановна Bilous, Elzara Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна Shkinder-Barmina, Anna |
Keywords: | плоди вишні;строк достигання;біохімічний склад;заморожені сортозразки;дефростація;біологічно-активні речовини;кислота титрована;вітамін С;плоды вишни;срок созревания;биохимический состав;замороженные сортообразцы;дефростация;биологически-активные вещества;кислота титрованная;витамин С;cherry fruits;ripening period;biochemical composition;frozen varieties samples;defrosting;biologically active substances;titrated acid;vitamin C |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Херсон: Видавничий дім «Гельветика» |
Series/Report no.: | Таврійський науковий вісник: науковий журнал;Вип. 106 (С. 180-184) |
Abstract: | UK: Проведено біохімічну оцінку 6 сортозразків вишні в свіжому стані (Шалунья, Нарядна, Сіянець Туровцевої, Експромт, Ерудітка, Відродження) за показниками: сума цукрів, кислота титрована, вітамін С, сума БАР. У заморожених сортозразках визначено параметр – величина втрати соку. RU: Проведена биохимическая оценка 6 сортообразцов вишни в свежем виде (Шалунья, Нарядная, Сеянец Туровцевой, Экспромт, Эрудитка, Возрождение) по показателям: сумма сахаров, кислота титрованная, витамин С, сумма БАВ. В замороженных сортообразцах определен параметр – величина потери сока. EN: The physical and biochemical assessment of fresh fruits of samples of 6 varieties of cherries was conducted (Shalunia, Nariadna, SiianetsTurovtsevoi, Ekspromt, Eruditka, Vidrodzhennia) by using the indicators: amount of sugars, titrated acid, vitamin C, the amount of biologically active substances (BAS). Such a parameter as amount of juice loss has been determined in the frozen varieties. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11727 |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.