Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11727
Title: Сортодослідження свіжих та свіжозаморожених плодів вишні, що вирощені в умовах Південного Степу України
Other Titles: Сортоисследования свежих и свежезамороженных сортов вишни, выращенные в условиях южной степной зоны Украины
Varietal research on fresh and fresh frozen cherry fruit grown under the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Authors: Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Білоус, Ельзара Серанівна
Белоус, Эльзара Серановна
Bilous, Elzara
Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна
Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна
Shkinder-Barmina, Anna
Keywords: плоди вишні;строк достигання;біохімічний склад;заморожені сортозразки;дефростація;біологічно-активні речовини;кислота титрована;вітамін С;плоды вишни;срок созревания;биохимический состав;замороженные сортообразцы;дефростация;биологически-активные вещества;кислота титрованная;витамин С;cherry fruits;ripening period;biochemical composition;frozen varieties samples;defrosting;biologically active substances;titrated acid;vitamin C
Issue Date: 2019
Publisher: Херсон: Видавничий дім «Гельветика»
Series/Report no.: Таврійський науковий вісник: науковий журнал;Вип. 106 (С. 180-184)
Abstract: UK: Проведено біохімічну оцінку 6 сортозразків вишні в свіжому стані (Шалунья, Нарядна, Сіянець Туровцевої, Експромт, Ерудітка, Відродження) за показниками: сума цукрів, кислота титрована, вітамін С, сума БАР. У заморожених сортозразках визначено параметр – величина втрати соку. RU: Проведена биохимическая оценка 6 сортообразцов вишни в свежем виде (Шалунья, Нарядная, Сеянец Туровцевой, Экспромт, Эрудитка, Возрождение) по показателям: сумма сахаров, кислота титрованная, витамин С, сумма БАВ. В замороженных сортообразцах определен параметр – величина потери сока. EN: The physical and biochemical assessment of fresh fruits of samples of 6 varieties of cherries was conducted (Shalunia, Nariadna, SiianetsTurovtsevoi, Ekspromt, Eruditka, Vidrodzhennia) by using the indicators: amount of sugars, titrated acid, vitamin C, the amount of biologically active substances (BAS). Such a parameter as amount of juice loss has been determined in the frozen varieties.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11727
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.3.pdf430.11 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.