Сортодослідження свіжих та свіжозаморожених плодів вишні, що вирощені в умовах Південного Степу України
Вантажиться...
Файли
Дата
Автори
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Білоус, Ельзара Серанівна
Белоус, Эльзара Серановна
Bilous, Elzara
Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна
Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна
Shkinder-Barmina, Anna
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Херсон: Видавничий дім «Гельветика»
Анотація
UK: Проведено біохімічну оцінку 6 сортозразків вишні в свіжому стані (Шалунья, Нарядна, Сіянець Туровцевої, Експромт, Ерудітка, Відродження) за показниками: сума цукрів, кислота титрована, вітамін С, сума БАР. У заморожених сортозразках визначено параметр – величина втрати соку. RU: Проведена биохимическая оценка 6 сортообразцов вишни в свежем виде (Шалунья, Нарядная, Сеянец Туровцевой, Экспромт, Эрудитка, Возрождение) по показателям: сумма сахаров, кислота титрованная, витамин С, сумма БАВ. В замороженных сортообразцах определен параметр – величина потери сока. EN: The physical and biochemical assessment of fresh fruits of samples of 6 varieties of cherries was conducted (Shalunia, Nariadna, SiianetsTurovtsevoi, Ekspromt, Eruditka, Vidrodzhennia)
by using the indicators: amount of sugars, titrated acid, vitamin C, the amount of biologically active substances (BAS). Such a parameter as amount of juice loss has been determined in the frozen varieties.
Опис
Ключові слова
плоди вишні, строк достигання, біохімічний склад, заморожені сортозразки, дефростація, біологічно-активні речовини, кислота титрована, вітамін С, плоды вишни, срок созревания, биохимический состав, замороженные сортообразцы, дефростация, биологически-активные вещества, кислота титрованная, витамин С, cherry fruits, ripening period, biochemical composition, frozen varieties samples, defrosting, biologically active substances, titrated acid, vitamin C