Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11336
Title: | Технологічно-конструктивне обгрунтування процесу підморожування кабачків і гарбузів при підготовці до довготривалого зберігання: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 |
Authors: | Тарасенко, Віра Григорівна Тарасенко, Вера Григорьевна Tarasenko, Vira |
Keywords: | овочі;кабачки;гарбузи;зберігання;підморожування овочів |
Issue Date: | 2015 |
Abstract: | Овочі приблизно на 80% задовольняють потреби організму людини у вітамінах і на 60% у калоріях, тому виробництво і зберігання овочів не втрачає своєї актуальності В останній час в економічно розвинених країнах швидке заморожування широко використовується через те, що забезпечує довготривале зберігання заморожених продуктів. Світовий досвід зберігання овочевої продукції у замороженому стані є перспективним напрямком холодильної технології, який сприяє зростанню виробництва замороженої продукції та її споживанню в несезонний період. Консервування, як традиційний спосіб зберігання, призводить до втрат близько 50 % вітаміну С при термічній обробці та потребує істотних витрат матеріалів, є ресурсоємним і екологічно невигідним. Швидке заморожування кабачків і гарбузів, які є одними з розповсюджених культур на території України - ефективний сучасний спосіб зберігання, який дає змогу максимально зберегти їх початкову якість та високі властивості і поживні речовини. Збільшення обсягів виробництва заморожених овочів є одним з найважливіших завдань забезпечення продовольчої безпеки країни. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11336 |
Appears in Collections: | Дисертації, автореферати дисертацій |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.