Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11313
Title: | Results of the nutritional preservation research of the alfalfa laying on storage with two-phase compaction |
Other Titles: | Результати дослідження збереженості поживних речовин люцерни при закладці на зберігання методом двостадійного ущільнення |
Authors: | Milko, Dmytro Мілько, Дмитро Олександрович Милько, Дмитрий Александрович Skliar, Oleksandr Скляр, Олександр Григорович Скляр, Александр Григорьевич Skliar, Radmila Скляр, Радміла Вікторівна Скляр, Радмила Викторовна Pedchenko, Anna Педченко, Анна Павлівна Педченко, Анна Павловна Zhuravel, Dmytro Журавель, Дмитро Павлович Журавель, Дмитрий Павлович Bratishko, V. V. |
Keywords: | coefficients of nutrients preservation;procurement of fodder;storing of alfalfa;cost of fodder procurement |
Issue Date: | 2020 |
Series/Report no.: | INMATEH - Agricultural Engineering. - National Institute Of Research-Development For Machines And Installations Designed To Agriculture And Food Industry;Vol. 60, no. 1 (Р. 269-274) |
Abstract: | EN: In modern manufacturing of livestock production, the outstanding value is allocated for a food supply. The main criterion for evaluating the quality of feed components is the nutrient content of the feed ration. However, in the process of the storage, the maintenance of the nutritious substances decreases for various reasons that are leading to decreasing livestock efficiency and increasing the cost. The results of the use of a two-phase compaction of the forage vegetable components on the example of the alfalfa are given in the article. The dependence coefficient of the nutritional preservation on density of the alfalfa put on storage are also presented in this article.The applied method and the results obtained can be used in the development and design offices to create new equipment based on the two-phase compaction of the fodder vegetable component mixes by preparing them for storage. The application of this method brings to decreasing losses of nutrients in the storage process which reduces the components cost in total with increasing additional weights and the milk productivity. UK: У сучасному промисловому виробництві продукції тваринництва видатне значення відводиться на кормову базу. Основним критерієм оцінки якості кормових компонентів є вміст поживних речовин у кормовому раціоні. Однак в процесі зберігання вміст поживних речовин знижується з різних причин, що призводить до зниження продуктивності тварини і підвищення собівартості продукції. У статті наведені результати використання двухстадийного ущільнення рослинних компонентів кормів на прикладі люцерни. Також представлені залежності коефіцієнтів збереження поживних речовин від щільності закладеної на зберігання люцерни. Використаний метод і отримані результати можуть бути використані в розробках конструкторських бюро для створення нової техніки заснованої на двохстадійному ущільненні рослинних компонентів кормових сумішей при заготівлі їх до зберігання. Застосування даного методу призводить до зниження втрат поживних речовин в процесі зберігання, що зменшує витрати на заготівлю компонентів в сукупності з підвищенням приростів і надоїв. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/11313 |
Appears in Collections: | Кафедра Експлуатації та технічного сервісу машин |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
RESULTS OF THE NUTRITIONAL PRESERVATION RESEARCH OF THE ALFALFA LAYING ON STORAGE WITH TWO-PHASE COMPACTION.pdf | 672.52 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.