Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10795
Title: | Стабільність емульсії при диспергуванні в струминно-щілинному гомогенізаторі молока |
Authors: | Колеснік, О. П. Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr |
Keywords: | диспергування;гомогенізація;струминно-щилинний гомогенізатор;харчова промисловість;переробна промисловість;молокопереробна промисловість |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Series/Report no.: | Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (8 квітня, 2020 р.);С. 201 |
Abstract: | Гомогенізація–зменшення розмірів жирових кульок, що здійснюється шляхом впливу на молоко та вершки значних зовнішніх зусиль. При проведенні операції спостерігається зменшення величини жирових кульок та швидкості їх спливання, відбувається перерозподіл оболонкової речовини жирової кульки, при цьому жирова кулька набуває стабільності. Одночасно з диспергуванням жирових кульок під час гомогенізації відбувається й зворотній процес–утворення конгломератів. Цей факт обмежує жирність вершків, які використовуються при проведенні нормалізації, оскільки без додаткової гомогенізації, вершки з відсотком жиру більше 50% мають більшу схильність до утворення конгломератів |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10795 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.