Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10794
Title: | Обґрунтування коефіцієнта струминно-щілинної гомогенізації |
Authors: | Кузьмін, К. С. Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr |
Keywords: | струминно–щілинна гомогенізація;гомогенізація;диспергування;зниження енергетичних витрат процесу;гомогенізатор;харчова промисловість;переробна промисловість;молочна промисловість;переробка молока |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Series/Report no.: | Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (8 квітня, 2020 р.);С. 204 |
Abstract: | Забезпечення технологічно обумовленого середнього діаметра жирових кульок після диспергування має не менш важливе значення ніж зниження енергетичних витрат процесу. В розробленому в ТДАТУ лабораторному зразку струминно–щілинного гомогенізатора молока диспергування відбувається за рахунок створення максимальної різниці швидкостей руху дисперсійної та дисперсної фаз продукту. При його роботі попередньо знежирене молоко з високою швидкістю надходить до місця найбільшого звуження конфузору, де до нього крізь кільцеву щілину додається необхідна кількість вершків. При русі в знежиреному молоці жирова кулька за рахунок дії на неї значних тангенційних напружень витягується в напрямку плину потоку та при перевищенні сил опору над силами міжфазного натягу поділяється на декілька структур меншого розміру |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10794 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.