Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10794
Title: Обґрунтування коефіцієнта струминно-щілинної гомогенізації
Authors: Кузьмін, К. С.
Ковальов, Олександр Олександрович
Ковалев, Александр Александрович
Kovalov, Oleksandr
Keywords: струминно–щілинна гомогенізація;гомогенізація;диспергування;зниження енергетичних витрат процесу;гомогенізатор;харчова промисловість;переробна промисловість;молочна промисловість;переробка молока
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: ХДУХТ
Series/Report no.: Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (8 квітня, 2020 р.);С. 204
Abstract: Забезпечення технологічно обумовленого середнього діаметра жирових кульок після диспергування має не менш важливе значення ніж зниження енергетичних витрат процесу. В розробленому в ТДАТУ лабораторному зразку струминно–щілинного гомогенізатора молока диспергування відбувається за рахунок створення максимальної різниці швидкостей руху дисперсійної та дисперсної фаз продукту. При його роботі попередньо знежирене молоко з високою швидкістю надходить до місця найбільшого звуження конфузору, де до нього крізь кільцеву щілину додається необхідна кількість вершків. При русі в знежиреному молоці жирова кулька за рахунок дії на неї значних тангенційних напружень витягується в напрямку плину потоку та при перевищенні сил опору над силами міжфазного натягу поділяється на декілька структур меншого розміру
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10794
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf78.72 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.