Способи підвищення енергоефективності диспергування молока

Анотація

Необхідність проведення диспергування пояснюється високою швидкістю розшарування продукту при тривалому зберіганні, що пояснюється високою швидкістю підйому жирових кульок до поверхні в необробленому молоці. Відсутність диспергування в технологічному процесі переробки молочної сировини призводить до зниження обсягів продажу, а отже і прибутку підприємств. Для забезпечення конкурентоздатності підприємств молокопереробної галузі необхідно проводити гомогенізацію, однак використання при цьому найбільш поширених в промисловості конструкцій клапанних диспергаторів характеризується високими питомими витратами енергії, що підвищує собівартість одиниці виготовленої продукції

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By