Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10634
Title: | Міждисциплінарний підхід у викладанні дисципліни «Технологія полісахаридів та їх застосування у харчовій промисловості» |
Other Titles: | The interdisciplinary approach to teaching the discipline "Technology of polysaccharides and their using in thefood industry" |
Authors: | Бандура, Ірина Іванівна Бандура, Ирина Ивановна Bandyra, Iryna Кулик, Аліна Степанівна Кулик, Алина Степановна Kulyk, Alina Жукова, Валентина Федорівна Жукова, Валентина Федоровна Zhukova, Valentina Гапріндашвілі, Нона Арчилівна Гаприндашвили, Нона Арчиловна Gaprindashvili, Nona |
Keywords: | міждисциплінарна взаємодія;якість знань;дисципліна;навчальний процес;послідовність;технологія полісахаридів;особливості лабораторного практикуму;interdisciplinary interaction;quality of knowledge;discipline;educational process;sequence;features of laboratory practicum;polysaccharide technology |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | ТДАТУ імені Дмитра Моторного |
Series/Report no.: | Удосконалення освітньо-виховного процесу в закладі вищої освіти: зб. наук.-метод. праць;Вип. 23 (С. 353-361) |
Abstract: | UK: У статті визначено взаємозв’язки дисципліни «Технологія полісахаридів та їх застосування у харчовій промисловості» з іншими предметами, які викладаються у межах навчального плану для здобувачів вищої освіти спеціальності 181. «Харчові технології»; доведено доцільність міждисциплінарного підходу під час викладання; окреслено основні елементи обговорення та розробки дисциплінарної взаємодії: терміни, теоретичні основи, обладнання, методики, методи дослідницької діяльності, документація; запропоновано схему визначення функцій конкретної дисципліни у загальному переліку предметів освітньої програми. EN: The article identifies the interdisciplinary interconnection of the course "Technology of polysaccharides and their using in the food industry" with other subjects in the total curriculum for applicants of higher education in specialty 181 "Food Technology”. The expediency of an interdisciplinary approach during teaching has been proved. The basic elements of discussion and development of disciplinary interaction are outlined: terms, theoretical foundations, equipment, methods, methods of research activity, documentation. The scheme of the definition of functions of a specific discipline in the general list of subjects of the educational program is offered. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10634 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сборник статей 2020 8.04-354-362.pdf | 715.57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.