Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10313
Title: | Доцільність виробництва кормів методом екструдування |
Authors: | Болтянська, Наталя Іванівна Болтянская, Наталья Ивановна Boltianska, Natalia |
Keywords: | технології гранулювання;окатування;екструдування;пресування;комбікорми;екструдат |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Видавничий центр НУБіП України |
Series/Report no.: | Обуховські читання: збірник тез доповідей XV Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 10 березня 2020 р.);С. 36-38 |
Abstract: | Екструдат володіє гарними абсорбуючими властивостями, тому він володіє, крім кормових властивостей, профілактичну дію при шлунково-кишкових розладах. В процесі екструзії в робочому органі, за рахунок тертя частинок кормосуміші, короткочасно виникає висока температура і тиск, за рахунок чого плавитися крохмаль, що знаходиться в кормосуміші. При виході продукту з матриці, відбувається миттєве скидання тиску і зниження температури. Гранула «застигає» і виходить легка, вспінена, структурна, пориста маса, циліндричної форми. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10313 |
Appears in Collections: | кафедра Технічний сервіс та системи в АПК |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Обухівські...2020 Болтянська 3.pdf | 1.15 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.