Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10313
Title: Доцільність виробництва кормів методом екструдування
Authors: Болтянська, Наталя Іванівна
Болтянская, Наталья Ивановна
Boltianska, Natalia
Keywords: технології гранулювання;окатування;екструдування;пресування;комбікорми;екструдат
Issue Date: 2020
Publisher: Видавничий центр НУБіП України
Series/Report no.: Обуховські читання: збірник тез доповідей XV Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 10 березня 2020 р.);С. 36-38
Abstract: Екструдат володіє гарними абсорбуючими властивостями, тому він володіє, крім кормових властивостей, профілактичну дію при шлунково-кишкових розладах. В процесі екструзії в робочому органі, за рахунок тертя частинок кормосуміші, короткочасно виникає висока температура і тиск, за рахунок чого плавитися крохмаль, що знаходиться в кормосуміші. При виході продукту з матриці, відбувається миттєве скидання тиску і зниження температури. Гранула «застигає» і виходить легка, вспінена, структурна, пориста маса, циліндричної форми.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10313
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Обухівські...2020 Болтянська 3.pdf1.15 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.