Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10085
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кулик, Аліна Степанівна | - |
dc.contributor.author | Кулик, Алина Степановна | - |
dc.contributor.author | Kulyk, Alina | - |
dc.contributor.author | Бандура, Ірина Іванівна | - |
dc.contributor.author | Бандура, Ирина Ивановна | - |
dc.contributor.author | Bandura, Iryna | - |
dc.contributor.author | Булгаков, І. В. | - |
dc.contributor.author | Макогон, С. В. | - |
dc.contributor.author | Загорко, Надія Петрівна | - |
dc.contributor.author | Загорко, Надежда Петровна | - |
dc.contributor.author | Zahorko, Nadiia | - |
dc.date.accessioned | 2020-04-05T07:13:30Z | - |
dc.date.available | 2020-04-05T07:13:30Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/10085 | - |
dc.description.abstract | UK: У статті виконано аналітичний огляд науковотехнічної літератури стосовно існуючих видів продукції із азовського бичка. Розроблено рецептуру на продукцію із м’яса бичка із овочами, за якою виготовлено пресерви рибо-рослинні, до складу котрих входить до 35% рослинної сировини, а саме грибів, моркви та цибулі. RU: В статье выполнен аналитический обзор научно-технической литературы по существующим видам продукции с азовского бычка. Разработана рецептура на продукцию из мяса бычка с овощами, по которой изготовлено пресервы рыбо-растительные, в состав которых входит до 35% растительного сырья, а именно грибов, моркови и лука. EN: According to the theory of functional nutrition, the risk of oncological diseases can be decreasing with the constant intake of plant-derived proteins, dietary fibers, products which contain omega-3 fatty acids, essential vitamins and minerals. Such food materials as fishand mushrooms have a low level of lipid and can be used to diet for losing weight. First, it has a high nutritional value, but another side is available for mass consumption by price category. For example, the fish-vegetable preserves, on the basis of Azov goby’s meat and oyster mushroom can be the source of many bioactive compounds. The analytic analyses of modern science literature about using Azov fish for processing was conducted. The fish of genus Neogobius can be an approachable and cheap source of proteins, necessary amino acids, and essential microelements. The possibility of the coalescence the food value of fish and Oyster mushrooms bioactive polysaccharides can provide the receiving a new nutrient product with unique functional properties. It is established that in order to obtain a product which will meet the requirements of the current standards, the norm of bookmarking pieces of raw fish or fillets for marinade products is 60% of the net weight of the cans. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | ТДАТУ | uk |
dc.relation.ispartofseries | Праці Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Д. Моторного;Вип. 19, т. 3 (С. 257-267) | - |
dc.subject | бичок | uk |
dc.subject | гриби | uk |
dc.subject | рибо-рослинні пресерви | uk |
dc.subject | хлориди | uk |
dc.subject | кислотність | uk |
dc.subject | білок | uk |
dc.subject | мінеральні речовини | uk |
dc.title | Розробка рецептури пресервів на основі бичка азовського та гливи звичайної | uk |
dc.title.alternative | Разработка рецептур пресервов на основе бычка азовского и вешенки обыкновенной | uk |
dc.title.alternative | Development of innovation recipes of preserves what is including azov goby (Neogobius) and oyster mushrooms (Pleurotus) | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6-257-267.pdf | 545.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.