Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9774
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorГогунская, П. В.-
dc.date.accessioned2020-03-04T12:39:25Z-
dc.date.available2020-03-04T12:39:25Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9774-
dc.description.abstractRU: Исследовано влияние антиоксидантной композиции на основе аскорбиновой кислоты, рутина и лецитина на изменение качественных показателей плодов сливы в процессе хранения. В результате исследований установлено, что данная композиция замедляет процессы созревания и старения плодов сливы при хранении, снижает убыль массы, индуцирует природный иммунитет и повышает их устойчивость к действию микроорганизмов. В результате, продолжительность хранения подов сливы увеличивается на 10…40 суток, а выход стандартной продукции варьирует в пределах 93,5…96,4%. EN: We used the antioxidant composition of ascorbic acid, rutin, and lecithin. We examined the effect of the composition on qualitative characteristics of plum fruit during storage. The retardation of maturation and aging of plum fruit during the storage under the influence of the antioxidant composition was revealed. Usage of such a composition preserves the fruit weight, induces their natural immune system and increases the stability of the fruits to the microorganisms. The storage period of plum fruits increased by 10-40 days at the output of standard products in the range of 93.5-96.4%.uk
dc.language.isoruuk
dc.relation.ispartofseriesМичуринский агрономический вестник;№ 2 (С. 150–156)-
dc.subjectплоды сливыuk
dc.subjectантиоксидантыuk
dc.subjectаскорбиновая кислотаuk
dc.subjectрутинuk
dc.subjectхранениеuk
dc.subjectубыль массыuk
dc.subjectстандартная продукцияuk
dc.subjectplum fruituk
dc.subjectantioxidantsuk
dc.subjectascorbic aciduk
dc.subjectrutinuk
dc.subjectlecithinuk
dc.subjectstorageuk
dc.subjectweight lossuk
dc.subjectstandard productsuk
dc.titleОценка влияния антиоксидантной композиции на изменение качественных показателей плодов сливы в процессе храненияuk
dc.title.alternativeImpact of antioxidant composition on qualitative characteristics of plum fruit during the storageuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
38.pdf1.08 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.