Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9768
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorВеличко, І. Г.-
dc.contributor.authorБайбєрова, Світлана Сергіївна-
dc.contributor.authorБайберова, Светлана Сергеевна-
dc.contributor.authorBayberova, Svitlana-
dc.date.accessioned2020-03-04T11:41:53Z-
dc.date.available2020-03-04T11:41:53Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9768-
dc.description.abstractUK: Встановлено, що основним компонентом хімічного складу, який має домінуючий вплив на інтенсивність втрат маси плодів яблуні є аскорбінова кислота. Регресійна модель для прогнозування втрат маси залежно від вмісту аскорбінової кислоти має вигляд: У=444,5Х²-11,11Х+0,083. Серед досліджених погодних чинників найбільш істотний вплив має різниця між середніми максимальними та мінімальними температурами останнього місяця формування плодів. У якості регресійної моделі для прогнозування втрат маси від абіотичних чинників слід користуватися рівнянням У=0,110779-0,006869Х₂. EN: The research dedicated to provide theoretical basis of stress weather factors and main chemical composition influence on the intensity of natural weight loss of apple fruits during long-term storage and developing a regression model to predict the process. The apple fruits of four varieties: Idared, Golden Delicious, Reinette Simirenko, Fiorina were selected for studies. The fruits were harvested from trees typical for this variety and the same age. The growing conditions were kept according standard technology and requirements of farming at the experimental site. The methods of variation statistics used for the analyzing, processing of experimental data and predicting the final result.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesВісник Національного технічного університету «ХПІ», серія: Нові рішення в сучасних технологіях;№ 62 (1171) (С. 160–166)-
dc.subjectпогодні умовиuk
dc.subjectаскорбінова кислотаuk
dc.subjectорганічні кислотиuk
dc.subjectплодиuk
dc.subjectяблуняuk
dc.subjectвтрати масиuk
dc.subjectweather conditionsuk
dc.subjectascorbic aciduk
dc.subjectorganic aciduk
dc.subjectfruitsuk
dc.titleПрогнозування втрат маси плодів яблуні під час холодильного зберіганняuk
dc.title.alternativePrediction of mass losses of apple fruit during cold storageuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf412.14 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.