Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9186
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Яворська, А. А. | - |
dc.contributor.author | Прісс, Олеся Петрівна | - |
dc.contributor.author | Присс, Олеся Петровна | - |
dc.contributor.author | Priss, Оlesia | - |
dc.date.accessioned | 2020-01-17T07:37:04Z | - |
dc.date.available | 2020-01-17T07:37:04Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/9186 | - |
dc.description.abstract | Базилік – це однорічна рослина, що застосовується в кулінарії як прянощі. Але крім чудових кулінарних достоїнств він має здатність активно впливати на організм людини. Корисні властивості і протипоказання базиліка пов'язані з його хімічним складом і дозволяють використовувати його з лікувальною метою. У хімічний склад базиліку входить ефірна олія (до 1,5%), рутин, фітонциди, вітаміни С, РР, В2, А, дубильні речовини, глікозиди а також інші біоактивні компоненти. Ефірна олія базиліка міститься у всіх частинах рослини, обумовлюючи його виразний аромат | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Мелітополь: ТДАТУ | uk |
dc.relation.ispartofseries | Матеріали VII Всеукраїнської науково-технічної конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2019 року: факультет агротехнологій та екології;С. 22 | - |
dc.subject | базилік | uk |
dc.subject | прянощі | uk |
dc.subject | сушені приправи | uk |
dc.subject | сушіння базиліку | uk |
dc.subject | Дженовезе | uk |
dc.title | Удосконалення технології виготовлення сушених приправ з базиліку | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сборник-22.pdf | 376.94 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.