Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8798
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Olesia-
dc.contributor.authorКулик, Аліна Степанівна-
dc.contributor.authorКулик, Алина Степановна-
dc.contributor.authorKulik, Alina-
dc.date.accessioned2019-12-10T12:27:18Z-
dc.date.available2019-12-10T12:27:18Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8798-
dc.description.abstractUK: Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40-55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталозі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин при зберіганні. RU: Доказано, что использование аграрного гидрогеля и антиоксидантов способствует продолжительности хранения зелени петрушки на 4055 суток, повышает выход товарной продукции на 26 % и максимально сохраняет ее биологическую ценность. Исследованиями подтверждено, что на первых этапах хранения ведущая роль в защите зелени петрушки от стресса принадлежит супероксиддисмутазе и каталазе, в дальнейшем - пероксидазе. Предложенный способ дополняет антирадикальный круг антиоксидантной системы защиты зелени петрушки и регулирует нормальный обмен веществ при хранении.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesТовари і ринки: міжнародний науково-практичний журнал;№ 1 (17) (С. 147-158)-
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectзелень петрушкиuk
dc.subjectгідрогельuk
dc.subjectсупероксидцисмутазаuk
dc.subjectкаталазаuk
dc.subjectпероксидазаuk
dc.subjectмалоновий діальдегідuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectхранениеuk
dc.subjectгидрогельuk
dc.subjectсупероксидцисмутазаuk
dc.subjectмалоновьй диальдегидuk
dc.subjectантиоксидантыuk
dc.subjectstorageuk
dc.subjectparsleyuk
dc.subjecthydrogeluk
dc.subjectcatalaseuk
dc.subjectperoxidaseuk
dc.titleАнтиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберіганняuk
dc.title.alternativeАнтиоксидантная защита зелени петрушки для длительного храненияuk
dc.title.alternativeThe antioxidatic protection for parsley at long-term storageuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf11.03 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.