Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8798
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Прісс, Олеся Петрівна | - |
dc.contributor.author | Присс, Олеся Петровна | - |
dc.contributor.author | Priss, Olesia | - |
dc.contributor.author | Кулик, Аліна Степанівна | - |
dc.contributor.author | Кулик, Алина Степановна | - |
dc.contributor.author | Kulik, Alina | - |
dc.date.accessioned | 2019-12-10T12:27:18Z | - |
dc.date.available | 2019-12-10T12:27:18Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/8798 | - |
dc.description.abstract | UK: Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40-55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталозі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин при зберіганні. RU: Доказано, что использование аграрного гидрогеля и антиоксидантов способствует продолжительности хранения зелени петрушки на 4055 суток, повышает выход товарной продукции на 26 % и максимально сохраняет ее биологическую ценность. Исследованиями подтверждено, что на первых этапах хранения ведущая роль в защите зелени петрушки от стресса принадлежит супероксиддисмутазе и каталазе, в дальнейшем - пероксидазе. Предложенный способ дополняет антирадикальный круг антиоксидантной системы защиты зелени петрушки и регулирует нормальный обмен веществ при хранении. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Товари і ринки: міжнародний науково-практичний журнал;№ 1 (17) (С. 147-158) | - |
dc.subject | зберігання | uk |
dc.subject | зелень петрушки | uk |
dc.subject | гідрогель | uk |
dc.subject | супероксидцисмутаза | uk |
dc.subject | каталаза | uk |
dc.subject | пероксидаза | uk |
dc.subject | малоновий діальдегід | uk |
dc.subject | антиоксиданти | uk |
dc.subject | хранение | uk |
dc.subject | гидрогель | uk |
dc.subject | супероксидцисмутаза | uk |
dc.subject | малоновьй диальдегид | uk |
dc.subject | антиоксиданты | uk |
dc.subject | storage | uk |
dc.subject | parsley | uk |
dc.subject | hydrogel | uk |
dc.subject | catalase | uk |
dc.subject | peroxidase | uk |
dc.title | Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання | uk |
dc.title.alternative | Антиоксидантная защита зелени петрушки для длительного хранения | uk |
dc.title.alternative | The antioxidatic protection for parsley at long-term storage | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.