Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7527
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Оlesia-
dc.contributor.authorКоротка, Ірина Олександрівна-
dc.contributor.authorКороткая, Ирина Александровна-
dc.contributor.authorKorotka, Iryna-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorСухаренко, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorСухаренко, Елена Ивановна-
dc.contributor.authorSukharenko, Olena-
dc.date.accessioned2019-06-14T08:23:48Z-
dc.date.available2019-06-14T08:23:48Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7527-
dc.description.abstractUK : У роботі наведено результати досліджень біохімічного складу сортів зелені базиліку з різним забарвленням, вирощеного в умовах захищеного ґрунту. Встановлено, що сорти з зеленим та змішаним забарвленням містили достовірно більшу кількість сухих розчинних речовин та вищу кількість ефірних олій. Фіолетові сорти базиліку характеризуються вищою кількістю поліфенольних речовин, але поступаються зеленим за вмістом аскорбінової кислоти. RU : В работе приведены результаты исследований биохимического состава сортов зелени базилика с различной окраской, выращенного в условиях защищенного грунта. Установлено, что сорта с зеленой и смешаной окраской содержали достоверно большее количество сухих растворимых веществ и высшее количество эфирных масел. Фиолетовые сорта базилика характеризуются более высоким количеством полифенольных веществ, но уступают зеленым по содержанию аскорбиновой кислоты. EN : In this work the results of studies on the biochemical composition of greenery from different basil cultivars grown in the greenhouse conditions are presented. Following cultivars were selected for the research: Bad’oryi and Rutan, which possess green coloration of leaves, Filosof and Purpurova zoria with purple coloration and Siaivo, whose color of leaves is mainly green with spray of anthocyanins. The pigment complex of basil does not depend on the color of the leaves. The high content of pigments was found in the Purpurova zoria, Siaivo and Rutan cultivars - 131.9-134.7 mg / 100 g of crude matter, the lowest pigment content was in the control cultivar Bad’oryi 116.1 mg / 100 g.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМелітополь: ТДАТУuk
dc.relation.ispartofseriesПраці Таврійського державного агротехнологічного університету;Вип. 19, т. 1 (С. 188-195)-
dc.subjectбазилікuk
dc.subjectфітонутрієнтиuk
dc.subjectефірні оліїuk
dc.subjectполіфенольні речовиниuk
dc.subjectпігментиuk
dc.titleФітонутрієнти базиліку вирощеного в умовах захищеного ґрунтуuk
dc.title.alternativeФитонутриенты базилика выращенного в условиях защищенного грунтаuk
dc.title.alternativePhytonutrients of basil under greenhouse conditionsuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1. end EDITION 2 -Сборник Праці ТДАТУ 2019-1-DOI-2-189-196.pdf416.14 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.