Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Данченко, Олена Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Данченко, Елена Александровна | - |
dc.contributor.author | Danchenko, Olena | - |
dc.contributor.author | Кошелев, О. І. | - |
dc.contributor.author | Здоровцева, Любов Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Здоровцева, Любовь Николаевна | - |
dc.contributor.author | Zdorovtseva, Liubov | - |
dc.contributor.author | Данченко, Микола Миколайович | - |
dc.contributor.author | Данченко, Николай Николаевич | - |
dc.contributor.author | Danchenko, Mykola | - |
dc.contributor.author | Яковійчук, О. В. | - |
dc.contributor.author | Галько, Т. І. | - |
dc.contributor.author | Майборода, Даниїл Олександрович | - |
dc.contributor.author | Шатохіна, О. В. | - |
dc.contributor.author | Міліч, В. М. | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-05T10:26:20Z | - |
dc.date.available | 2019-06-05T10:26:20Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285 | - |
dc.description.abstract | Згодовування природних антиоксидантних домішок має цілий ряд переваг перед традиційними синтетичними вітамінами антиоксидантної групи. Вони загальнодоступні, побічні ефекти мінімальні, добре переносяться [1-3]. Метою даної роботи було з’ясування впливу екстракту вівса посівного Avena saliva на стан прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в тканинах печінки гусей породи Легарт та процеси росту і формування пір’я. Впродовж усього досліду птицю контрольної групи утримували на стандартному раціоні, збалансованому за обмінною енергією, протеїном і вітамінами згідно з рекомендаціями [4]. Гусенят дослідної групи з 3-ої до 56-ої доби випоювали розчином екстракту вівса. Для виділення флавоноїдів збирали надземну частину вівса посівного Avena saliva у фазу колосіння і цвітіння, яку після подрібнення використовували для подальшої екстракції біофлавоноїдів водою (співвідношення сировини і екстрагенту - 1:10, час екстракції на киплячій водяній бані - 60 хв.) [5, 6]. Рівень ліпопероксидації в тканинах печінки гусей оцінювали за вмістом кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у цих тканинах. Водночас контролювали живу масу гусей та їхнє оперення. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Сучасний світ як результат антропогенної діяльності: тези доповідей ІІ-ї Всеукраїнської наукової інтернет-конференції з міжнародною участю (10-12 жовтня);С. 100-103 | - |
dc.subject | гуси | uk |
dc.subject | антиоксиданти | uk |
dc.subject | прооксидантно-антиоксидантна рівновага | uk |
dc.subject | ліпопероксидація | uk |
dc.title | Вплив екстракту вівса на процеси ліпопероксидації в тканинах печінки гусей та їхні птерилографічні показники у постнатальному онтогенезі | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.