Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДанченко, Олена Олександрівна-
dc.contributor.authorДанченко, Елена Александровна-
dc.contributor.authorDanchenko, Olena-
dc.contributor.authorКошелев, О. І.-
dc.contributor.authorЗдоровцева, Любов Миколаївна-
dc.contributor.authorЗдоровцева, Любовь Николаевна-
dc.contributor.authorZdorovtseva, Liubov-
dc.contributor.authorДанченко, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorДанченко, Николай Николаевич-
dc.contributor.authorDanchenko, Mykola-
dc.contributor.authorЯковійчук, О. В.-
dc.contributor.authorГалько, Т. І.-
dc.contributor.authorМайборода, Даниїл Олександрович-
dc.contributor.authorШатохіна, О. В.-
dc.contributor.authorМіліч, В. М.-
dc.date.accessioned2019-06-05T10:26:20Z-
dc.date.available2019-06-05T10:26:20Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/7285-
dc.description.abstractЗгодовування природних антиоксидантних домішок має цілий ряд переваг перед традиційними синтетичними вітамінами антиоксидантної групи. Вони загальнодоступні, побічні ефекти мінімальні, добре переносяться [1-3]. Метою даної роботи було з’ясування впливу екстракту вівса посівного Avena saliva на стан прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в тканинах печінки гусей породи Легарт та процеси росту і формування пір’я. Впродовж усього досліду птицю контрольної групи утримували на стандартному раціоні, збалансованому за обмінною енергією, протеїном і вітамінами згідно з рекомендаціями [4]. Гусенят дослідної групи з 3-ої до 56-ої доби випоювали розчином екстракту вівса. Для виділення флавоноїдів збирали надземну частину вівса посівного Avena saliva у фазу колосіння і цвітіння, яку після подрібнення використовували для подальшої екстракції біофлавоноїдів водою (співвідношення сировини і екстрагенту - 1:10, час екстракції на киплячій водяній бані - 60 хв.) [5, 6]. Рівень ліпопероксидації в тканинах печінки гусей оцінювали за вмістом кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у цих тканинах. Водночас контролювали живу масу гусей та їхнє оперення.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesСучасний світ як результат антропогенної діяльності: тези доповідей ІІ-ї Всеукраїнської наукової інтернет-конференції з міжнародною участю (10-12 жовтня);С. 100-103-
dc.subjectгусиuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectпрооксидантно-антиоксидантна рівновагаuk
dc.subjectліпопероксидаціяuk
dc.titleВплив екстракту вівса на процеси ліпопероксидації в тканинах печінки гусей та їхні птерилографічні показники у постнатальному онтогенезіuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf3.81 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.