Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4398
Назва: Сортові особливості формування продуктивності ячменів-дворучок
Автори: Білоусова, Зоя Володимирівна
Белоусова, Зоя Владимировна
Bilousova, Zoia
Ключові слова: адаптивність рослин ячменю;дворучки;сорти дворучки;сорт ячменю-дворучки Достойний;Південний Степ України;сорт Дев’ятий Вал;сорт Снігова королева;чорний пар;зимостійкість;врожайність
Дата публікації: 2018
Серія/номер: Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 7-8 червня 2018 р.);
Короткий огляд (реферат): Адаптивність рослин ячменю за осінньої сівби значною мірою визначається його типом розвитку. Дворучки в цьому плані найбільш цікаві, оскільки їхньоюбіологічною особливістю є те, що восени вони пізніше закінчують вегетацію, порівняно з типово озимими сортами, а весною раніше її відновлюють. Це дає їм змогу краще розвиватися при більш пізніх сходах, а також розкущитися за умови появи зимово-весняних сходів,що в посушливому Степу трапляється дуже часто. При зимово-весняних сходах типово озимі сорти починають рости і розвиватися дуже пізно, до цього часу верхній шар ґрунту пересихає і кущіння практично не відбувається. Сорти дворучки встигають використати навіть невеликі весняні запаси вологи для кущіння й у такі роки дають вищі врожаї. Тому дослідження продуктивності різних сортів ячменів-дворучок залежно від погодних умов року є актуальним питанням.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4398
Розташовується у зібраннях:кафедра Рослинництва ім. професора В.В. Калитки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ahroekolohichni-aspekty-vyrobnyctva-ta-pererobky-produkciyi-roslynnyctva-11-11.pdf259.81 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.