Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4377
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Оlesia-
dc.contributor.authorЄвлаш, В. В.-
dc.contributor.authorЕвлаш, В. В.-
dc.contributor.authorEvlash, V.-
dc.contributor.authorЖукова, Валентина Федорівна-
dc.contributor.authorЖукова, Валентина Федоровна-
dc.contributor.authorZhukova, Valentina-
dc.contributor.authorКюрчев, Сергій Володимирович-
dc.contributor.authorКюрчев, Сергей Владимирович-
dc.contributor.authorKiurchev, Serhii-
dc.contributor.authorВерхоланцева, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.authorВерхоланцева, Валентина Александровна-
dc.contributor.authorVerkholantseva, Valentina-
dc.contributor.authorКалугіна, І. М.-
dc.contributor.authorКалугина, И. Н.-
dc.contributor.authorKalugina, I.-
dc.contributor.authorКолесніченко, С. Л.-
dc.contributor.authorКолесниченко, С. Л.-
dc.contributor.authorKolesnichenko, S.-
dc.contributor.authorСалавелис, А. Д.-
dc.contributor.authorСалавелис, А. Д.-
dc.contributor.authorSalavelys, A.-
dc.contributor.authorЗоловська, О. В.-
dc.contributor.authorЗоловская, О. В.-
dc.contributor.authorZolovska, О.-
dc.contributor.authorБандуренко, Г. М.-
dc.contributor.authorБандуренко, Г. Н.-
dc.contributor.authorBandurenko, G.-
dc.date.accessioned2018-09-11T06:58:05Z-
dc.date.available2018-09-11T06:58:05Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4377-
dc.description.abstractUK: Встановлена суттєва варіативність респіраторного метаболізму за роками досліджень у огірків, кабачків і перцю; у томатів вона найнижча. Для всіх овочів, незалежно від специфіки сорту, виявлена позитивна кореляція між інтенсивністю дихання та сумою активних температур періоду вегетації. Встановлено зворотний зв'язок між дихальною активністю та кількістю опадів впродовж вегетації. Показано, що овочі після теплової обробки антиоксидантами відрізняються уповільненням дихання впродовж зберігання RU: Установлена существенная вариативность респираторного метаболизма по годам исследований у огурцов, кабачков и перца, у томатов она самая низкая. Для всех овощей, независимо от специфики сорта, выявлена положительная корреляция между интенсивностью дыхания и суммой активных температур периода вегетации. Установлена обратная связь между дыхательной активностью и количеством осадков вo время вегетации. Показано, что овощи после тепловой обработки антиоксидантами отличаются замедлением дыхания при хранении. EN: An essential the variability of respiratory metabolism by years of research in cucumbers, courgettes and pepper, in tomatoes it is the lowest. For all vegetables, regardless of the specific character of the variety, a positive correlation between the intensity of respiration and the sum of the active temperatures of the growing season. Established feedback between respiratory activity and the amount of precipitation during vegetation. Shown, that Vegetables after heat treatment with antioxidants are characterized by a slowing of breathing during storage.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesВосточно-Европейский журнал передовых технологий;№ 6-
dc.subjectзберіганняuk
dc.subjectовочіuk
dc.subjectтеплова обробкаuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectінтенсивність диханняuk
dc.subjectабіотичні факториuk
dc.subjectкореляціяuk
dc.subjectхранениеuk
dc.subjectовощиuk
dc.subjectтепловая обработкаuk
dc.subjectантиоксидантыuk
dc.subjectинтенсивность дыханияuk
dc.subjectабиотические факторыuk
dc.subjectкорреляцияuk
dc.subjectstorageuk
dc.subjectvegetablesuk
dc.subjectheat treatmentuk
dc.subjectаntioxidantsuk
dc.subjectIntensity of the shockuk
dc.subjectcorrelationuk
dc.titleВплив абіотичних факторів на інтенсивність дихання плодових овочів впродовж зберіганняuk
dc.title.alternativeВлияние абиотических факторов на интенсивность дыхания плодовых овощей в течение храненияuk
dc.title.alternativeInfluence of abiotic factors on the intensity of breathing of fruit vegetables during storageuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf1.02 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.