Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4347
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Оlesia-
dc.date.accessioned2018-07-25T12:04:08Z-
dc.date.available2018-07-25T12:04:08Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4347-
dc.description.abstractUK: пулу аскорбінової кислоти, фенольних речовин і каротиноїдів у плодах солодкого перцю. Залежності встановлені на основі зв’язків парного кореляційного аналізу між абіотичними факторами та концентраціями біологічно активних речовин. З’ясовано, що визначальний вплив на формування комплексу біологічно активних речовин перцю має сума температур періоду формування і дозрівання плодів, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить від –0,71 до 0,80. Між пулом аскорбінової кислоти й опадами існує сильна пряма кореляція (r = 0,64). EN: The influence of hydrothermal conditions on formation of ascorbic acid, phenolic substances and carotenoids in fruits of sweet bell pepper was investigated. Dependencies are set on the basis of relations between the twin correlation analysis of change of abiotic factors and concentrations of bioactive compounds It was shown, that determining influence on bioactive compounds formation in pepper fruits has the sum of temperatures in the period of forming and ripening of fruits, whereas the coefficient of correlation makes up from –0.71 to 0.80 depending on characteristics. There is a strong direct correlation (r = 0.64). RU: В статье рассмотрено влияние гидротермических условий выращивания на формирование пула аскорбиновой кислоты, фенольных веществ и каротиноидов в плодах сладкого перца. Зависимости установлены на основе связей парного Scientific Works of NUFT 2015. Volume 21, Issue 2 189 корреляционного анализа между абиотическими факторами и концентрациями биологически активных веществ. Установлено, что определяющее влияние на формирование комплекса биологически активных веществ перца имеет сумма температур периода формирования и созревания плодов, где коэффициент корреляции в зависимости от показателя составляет от –0,71 до 0,80. Между пулом аскорбиновой кислоты и осадками существует сильная прямая корреля- ция (r = 0,64).uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesНаукові праці НУХТ;Т. 21, № 2-
dc.subjectперецьuk
dc.subjectаскорбінова кислотаuk
dc.subjectфенольні речовиниuk
dc.subjectкаротиноїдиuk
dc.subjectабіотичні факториuk
dc.subjectpeppersuk
dc.subjectascorbic aciduk
dc.subjectphenolic substancesuk
dc.subjectcarotenoidsuk
dc.subjectabiotic factorsuk
dc.subjectперецuk
dc.subjectаскорбиновая кислотаuk
dc.subjectфенольные веществаuk
dc.subjectабиотические факторыuk
dc.titleФормування біологічно активних речовин у плодах перцю під впливом абіотичних факторівuk
dc.title.alternativeFormation of bioactive compounds in pepper fruits under the influence of abiotic factorsuk
dc.title.alternativeФормирование біологически активных веществ в плодах перца под влиянием абиотических факторовuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32.pdf326.2 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.