Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4338
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorПрисс, Олеся Петровна-
dc.contributor.authorPriss, Оlesia-
dc.contributor.authorКалитка, Валентина Василівна-
dc.contributor.authorКалитка, Валентина Васильевна-
dc.contributor.authorKalytka, Valentyna-
dc.date.accessioned2018-07-25T09:45:07Z-
dc.date.available2018-07-25T09:45:07Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4338-
dc.description.abstractUK: Досліджено вплив температури та опадів на формування компонентів антиокислювального комплексу плодів огірка та кабачка. Встановлено, що визначальний вплив на формування антиокислювального комплексу гарбузових овочів має сума активних температур за період вегетації, зокрема за 10 днів до збору врожаю, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить від 0,62 до 0,97. Ключову роль у системі антиоксидантного захисту в плодах огірка має аскорбінова кислота, а антиокислювальна система плодів кабачка підтримується за рахунок усіх досліджених компонентів антиокислювального комплексу. EN: The influence of temperature and rainfall on components of antioxidant complex's formation in fruits of cucumber and zucchini was investigated. It was shown, that determining influence on forming of antioxidant complex in fruits of gourd family has sum of active temperatures during 10 days prior to the harvest, as the coefficient of correlation makes from 0,62 to 0,97 depending on the characteristic. The ascorbic acid has the key role in the antioxidant defense system of cucumber. On the other hand, antioxidant system in zucchini fruit is supported by all components of antioxidant complex, that were studied. RU: Исследовано влияние температуры и осадков на формирование компонентов антиокислительного комплекса плодов огурца и кабачка. Установлено, что определяющее влияние на формирование антиокислительного комплекса тыквенных овощей имеет сумма активных температур за период вегетациии, особенно, за 10 дней до сбора урожая, где коэффициент корреляции зависимости от показателя составляет от 0,62 до 0,97. Ключевую роль в системе антиоксидантной защиты в плодах огурца имеет аскорбиновая кислота, а антиокислительная система плодов кабачка поддерживается за счет всех исследованных компонентов антиокислительного комплекса.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesНауковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України;Т.183, ч.1-
dc.subjectантиокислювальний комплексuk
dc.subjectаскорбінова кислотаuk
dc.subjectфенольні речовиниuk
dc.subjectкаротиноїдиuk
dc.subjectцукриuk
dc.subjectмалоновий діальдегідuk
dc.subjectабіотичні факториuk
dc.subjectопадиuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjectантиокислительный комплексuk
dc.subjectаскорбиновая кислотаuk
dc.subjectфенольные веществаuk
dc.subjectкаротиноидыuk
dc.subjectсахараuk
dc.subjectмалоновый диальдегидuk
dc.subjectабиотические факторыuk
dc.subjectосадкиuk
dc.subjectаntioxidant complexuk
dc.subjectascorbic aciduk
dc.subjectphenolic substancesuk
dc.subjectcarotenoidsuk
dc.subjectmalondialdehydeuk
dc.subjectabiotic factorsuk
dc.subjectrainfalluk
dc.subjecttemperatureuk
dc.titleФормування антиокислювального комплексу гарбузових плодових овочів під впливом абіотичних факторівuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
54.pdf219.01 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.