Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4326
Назва: Вплив строків висіву насіння на ріст, розвиток та формування врожайності васильків справжніх (Ocimum basilicum L.)
Інші назви: Влияние сроков высева семян на рост, развитие и формирования урожайности базилика (Оcimum basilicum l.)
The influence of seed sowing times on the growth, development and yield formation of basil (Ocimum basilicum L.)
Автори: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Рriss, Оlesia
Бурдіна, Ірина Олександрівна
Бурдина, Ирина Александровна
Burdina, Iryna
Ключові слова: базилік;насіння;строки висіву;фенологічні фази;урожайність;базилик;сроки высева;семена;фенологические фазы;урожайность;basil;seeds;sowing times;phenological phases;biometric parameters;productivity
Дата публікації: 2017
Серія/номер: Таврійський науковий вісник: науковий журнал;Вип. 97
Короткий огляд (реферат): EN: The effect of different dates of sowing the seeds of five basil cultivars on phenology, biometric parameters and productivity of plants was investigated in the article. In particular, the onset and duration of phenological phases of development, such biometric parameters as plant height, the diameter of the root collar, diameter of plants, leaf area and number of leaves were studied. It was determined that seed sowing in the second ten-day period of March contributed to the rapid onset of phenological phases for all basil cultivars: finished seedlings of Badoryi cv., Filosof cv. and Purpurova zoria were acquired 7 days earlier; and of Rutan cv. And Siaivo cv.-9 days earlier; first harvest– 10-12 days earlier. Sowing the seeds in later terms contributed to higher quality of the seedlings and forming branched bushes of all basil cultivars.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4326
Розташовується у зібраннях:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf306.99 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.