Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3865
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯлпачик, Владимир Федорович-
dc.contributor.authorЯлпачик, Володимир Федоровичuk
dc.contributor.authorYalpachyk, Volodymyruk
dc.date.accessioned2018-06-07T12:15:22Z-
dc.date.available2018-06-07T12:15:22Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3865-
dc.description.abstractUK: На прикладі ягід винограду розглянутий процес, що відбувається усередині клітки. Рішення задачі Ляме показала, що напруга при заморожуванні для всіх точок стінок ягоди винограду розтягується і змінюється по гіперболічному закону. З метою зменшення найбільших розтягуючих напруг необхідно навантажити циліндрову оболонку зовнішнім тиском, рівним гідростатичному тиску в клітці. Проведені дослідження показали, що заморожування і дефростацію слідує проводити при тиску для баклажан – 0,03 МПа, кукурудза – 0,045 МПа, перцю – 0,067 МПа, винограду – 0,07 МПа. EN: On the example of berries of vine the considered process, that takes place into a cage. Decision of task Lyame showed that tension at freezing for all points of walls of berry of vine stretched and changes on a hyperbolical law. With the purpose of reduction of most stretching tensions it is necessary to load a cylinder shell by external pressure even to hydrostatical pressure in a cage. The conducted researches showed that freezing and defrosting follows to conduct at pressure for aubergine – 0,03 MПа, corn – 0,045 MПа, pepper – 0,067 MПа, vine – 0,07 MПа.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesВісник Львівського національного аграрного університету;№ 12, т. 1-
dc.subjectзаморожуванняuk
dc.subjectнапругаuk
dc.subjectгідростатичний тискuk
dc.subjectосмотичний тискuk
dc.subjectдефростаціяuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjectкоефіцієнт теплопровідностіuk
dc.subjectклітка плодівuk
dc.subjectfreezinguk
dc.subjecttensionuk
dc.subjecthydrostatical pressureuk
dc.subjectosmotic pressureuk
dc.subjectdefrostinguk
dc.subjecttemperatureuk
dc.subjectcoefficient of heat conductivityuk
dc.subjectcage of garden-stuffsuk
dc.titleЗаморожування і дефростація плодоовочевої продукції під тискомuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.