Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3865
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ялпачик, Владимир Федорович | - |
dc.contributor.author | Ялпачик, Володимир Федорович | uk |
dc.contributor.author | Yalpachyk, Volodymyr | uk |
dc.date.accessioned | 2018-06-07T12:15:22Z | - |
dc.date.available | 2018-06-07T12:15:22Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3865 | - |
dc.description.abstract | UK: На прикладі ягід винограду розглянутий процес, що відбувається усередині клітки. Рішення задачі Ляме показала, що напруга при заморожуванні для всіх точок стінок ягоди винограду розтягується і змінюється по гіперболічному закону. З метою зменшення найбільших розтягуючих напруг необхідно навантажити циліндрову оболонку зовнішнім тиском, рівним гідростатичному тиску в клітці. Проведені дослідження показали, що заморожування і дефростацію слідує проводити при тиску для баклажан – 0,03 МПа, кукурудза – 0,045 МПа, перцю – 0,067 МПа, винограду – 0,07 МПа. EN: On the example of berries of vine the considered process, that takes place into a cage. Decision of task Lyame showed that tension at freezing for all points of walls of berry of vine stretched and changes on a hyperbolical law. With the purpose of reduction of most stretching tensions it is necessary to load a cylinder shell by external pressure even to hydrostatical pressure in a cage. The conducted researches showed that freezing and defrosting follows to conduct at pressure for aubergine – 0,03 MПа, corn – 0,045 MПа, pepper – 0,067 MПа, vine – 0,07 MПа. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.relation.ispartofseries | Вісник Львівського національного аграрного університету;№ 12, т. 1 | - |
dc.subject | заморожування | uk |
dc.subject | напруга | uk |
dc.subject | гідростатичний тиск | uk |
dc.subject | осмотичний тиск | uk |
dc.subject | дефростація | uk |
dc.subject | температура | uk |
dc.subject | коефіцієнт теплопровідності | uk |
dc.subject | клітка плодів | uk |
dc.subject | freezing | uk |
dc.subject | tension | uk |
dc.subject | hydrostatical pressure | uk |
dc.subject | osmotic pressure | uk |
dc.subject | defrosting | uk |
dc.subject | temperature | uk |
dc.subject | coefficient of heat conductivity | uk |
dc.subject | cage of garden-stuffs | uk |
dc.title | Заморожування і дефростація плодоовочевої продукції під тиском | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
5. Заморожування і дефростація плодоовочевої продукції під тиском.pdf | 427.23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.