Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3783
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Самойчук, К. О. | - |
dc.date.accessioned | 2018-06-06T06:08:01Z | - |
dc.date.available | 2018-06-06T06:08:01Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3783 | - |
dc.description.abstract | Гомогенізація молока – це нормативна технологічна операція для більшості молочних продуктів, мета якої зменшити розміри жирових кульок і рівномірно розподілити їх у об'ємі молочної плазми. Для гомогенізації актуальною проблемою є високі енерговитрати, які сягають 8 кВт·год/т для клапанних гомогенізаторів. Одним з перспективних шляхів зменшення енерговитрат процесу диспергування молочного жиру є оптимізація кратності обробки – кількості проходжень одного об'єму емульсії крізь робочі органи машини. Серійно випускаються двоступінчасті головки клапанних гомогенізаторів, які дозволяють знизити питомі енерговитрати процесу на 15- 20%. При цьому тиск на другій ступені гомогенізації менше першої. Механізм зменшення енерговитрат при багатоступінчастій гомогенізації пояснюється по-перше підвищенням часу впливу гідродинамічних факторів руйнування, по-друге охопленням більшої частини жирових кульок руйнуючих її факторів. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | РВВ ВНАУ | uk |
dc.relation.ispartofseries | Інноваційні технології виробництва та переробки тваринницької продукції : матеріали міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Вінниця, 12 грудня 2017 р.); | - |
dc.subject | гомогенізація молока | uk |
dc.subject | розміри жирових кульок | uk |
dc.subject | енерговитрати | uk |
dc.subject | диспергування | uk |
dc.subject | емульсії | uk |
dc.subject | критерій Лапласа | uk |
dc.subject | ефективність | uk |
dc.subject | тиск гомогенізації | uk |
dc.title | Кратність гомогенізації молока | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
120.Кратність гомогенізації молока.pdf | 152.48 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.