Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3773
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКовальов, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorКовалев, Александр Александрович-
dc.contributor.authorKovalov, Oleksandr-
dc.contributor.authorЛевченко, Л. В.uk
dc.contributor.authorСамойчук, Кирило Олеговичuk
dc.contributor.authorСамойчук, Кирилл Олеговичuk
dc.contributor.authorSamoichuk, Kyryluk
dc.date.accessioned2018-06-05T11:55:33Z-
dc.date.available2018-06-05T11:55:33Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3773-
dc.description.abstractОднією з відмінних рис процесу гомогенізації є високі енергетичні витрати, які при використанні клапанних зразків сягають понад 10 кВтāгод/т молока. При цьому забезпечується подрібнення жирових кульок до середнього розміру в межах 0,8–0,85 мкм. Проблема зниження енергетичних витрат диспергування тісно пов´язана з відсутністю єдиної теорії процесу. Існує близько 7 гіпотез гомогенізації, в більшості з яких рушійною силою вважається градієнт швидкості потоку. Останні дослідження визначають в якості вимог, за яких відбувається зменшення розмірів жирових кульок в молоці, різницю швидкостей дисперсійної та дисперсної фаз продукту. Цей принцип реалізовано в лабораторному зразку струминного гомогенізатору молока з роздільним подаванням вершків. В ньому, вершки в співвідношенні, що визначається з рівняння матеріального балансу тонким струменем подаються до швидкісного потоку знежиренного у місці найбільшого звуження центрального каналу камери гомогенізатору-нормалізатору. Попадаючи до потоку, жирова кулька зазнає дії тангенційних напружень, що витягують її в тіло циліндричної форми, яке при подальшій дії навантажень руйнується на велику множину дрібних часток.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherКОМПРИНТuk
dc.relation.ispartofseriesНаукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками VІІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів (Київ, 27-28 квітня 2017р.);-
dc.subjectгомогенізаціяuk
dc.subjectмолокоuk
dc.subjectенергетичні витратиuk
dc.subjectдиспергуванняuk
dc.subjectшвидкість потокуuk
dc.subjectжирові кулькиuk
dc.subjectвершкиuk
dc.subjectдисперсна фазаuk
dc.subjectплазма молокаuk
dc.subjectдослідженняuk
dc.titleЕнергетичні витрати перспективних конструкцій гомогенізаторів молокаuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.