Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3654
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗдоровцева, Любов Миколаївна-
dc.contributor.authorЗдоровцева, Любовь Николаевна-
dc.contributor.authorZdorovtseva, Liubovuk
dc.date.accessioned2018-06-01T10:51:04Z-
dc.date.available2018-06-01T10:51:04Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3654-
dc.description.abstractUk: З’ясовано специфічність змін жирнокислотного складу ліпідів у тканинах мозку і серця гусей в умовах переходу від гіпоксії кінця ембріонального до гіпероксії початку постнатального онтогенезу. Встановлено, що в 15-добових ембріонів ненасиченість жирних кислот ліпідів серця на 36,7 % поступається відповідному показнику мозку. Доведено, що в другій половині ембріогенезу ненасиченість жирних кислот ліпідів мозку знижується на 35,2 %, а в серці – на 10,1 %. Саме для мозку гусей зменшення ненасиченості жирних кислот ліпідів є одним з найбільш ефективних механізмів підвищення резистентності клітинних мембран до активних форм Оксигену. Постнатальна адаптація супроводжується підвищенням ненасиченості жирних кислот в тканинах мозку і серця (на 39,7 і 15,7 % відповідно). Ru: Выяснена специфичность изменений жирнокислотного состава липидов в тканях мозга и сердца гусей в условиях перехода от гипоксии эмбрионального к гипероксии начала постнатального онтогенеза. Установлено, что у 15-су-точных эмбрионов ненасыщенность жирных кислот липидов сердца на 36,7 % ниже, чем в мозге. Показано, что во второй половине эмбриогенеза ненасыщенность жирных кислот липидов мозга снижается на 35,2 %, а в сердце – на 10,1 %. Именно для мозга уменьшение ненасыщенности жирных кислот липидов является одним из наиболее эффективных механизмов повышения резистентности клеточных мембран к активным формам кислорода. Постнатальная адаптация в тканях мозга и сердца сопровождается повышением ненасыщенности жирных кислот (на 39,7 и 15,7 % соответственно).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherБіла Церква: Білоцерк. нац. аграр. ун-тuk
dc.relation.ispartofseriesТехнологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. праць;Вип. 10 (105)-
dc.subjectжирнокислотний складuk
dc.subjectрівень ненасиченостіuk
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівuk
dc.subjectгіпо- і гіпероксіяuk
dc.subjectпостнатальна адаптаціяuk
dc.subjectжирнокислотный составuk
dc.subjectуровень ненасыщенностиuk
dc.subjectпероксидное окислениеuk
dc.subjectгипо- и гипероксияuk
dc.subjectпостнатальная адаптацияuk
dc.titleЖирнокислотний склад ліпідів мозку і серця гусей в умовах гіпо- і гіпероксіїuk
dc.title.alternativeЖирнокислотный состав липидов мозга и сердца гусей в условиях гипо- и гипероксииuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf394.16 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.