Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3654
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Здоровцева, Любов Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Здоровцева, Любовь Николаевна | - |
dc.contributor.author | Zdorovtseva, Liubov | uk |
dc.date.accessioned | 2018-06-01T10:51:04Z | - |
dc.date.available | 2018-06-01T10:51:04Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3654 | - |
dc.description.abstract | Uk: З’ясовано специфічність змін жирнокислотного складу ліпідів у тканинах мозку і серця гусей в умовах переходу від гіпоксії кінця ембріонального до гіпероксії початку постнатального онтогенезу. Встановлено, що в 15-добових ембріонів ненасиченість жирних кислот ліпідів серця на 36,7 % поступається відповідному показнику мозку. Доведено, що в другій половині ембріогенезу ненасиченість жирних кислот ліпідів мозку знижується на 35,2 %, а в серці – на 10,1 %. Саме для мозку гусей зменшення ненасиченості жирних кислот ліпідів є одним з найбільш ефективних механізмів підвищення резистентності клітинних мембран до активних форм Оксигену. Постнатальна адаптація супроводжується підвищенням ненасиченості жирних кислот в тканинах мозку і серця (на 39,7 і 15,7 % відповідно). Ru: Выяснена специфичность изменений жирнокислотного состава липидов в тканях мозга и сердца гусей в условиях перехода от гипоксии эмбрионального к гипероксии начала постнатального онтогенеза. Установлено, что у 15-су-точных эмбрионов ненасыщенность жирных кислот липидов сердца на 36,7 % ниже, чем в мозге. Показано, что во второй половине эмбриогенеза ненасыщенность жирных кислот липидов мозга снижается на 35,2 %, а в сердце – на 10,1 %. Именно для мозга уменьшение ненасыщенности жирных кислот липидов является одним из наиболее эффективных механизмов повышения резистентности клеточных мембран к активным формам кислорода. Постнатальная адаптация в тканях мозга и сердца сопровождается повышением ненасыщенности жирных кислот (на 39,7 и 15,7 % соответственно). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Біла Церква: Білоцерк. нац. аграр. ун-т | uk |
dc.relation.ispartofseries | Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. праць;Вип. 10 (105) | - |
dc.subject | жирнокислотний склад | uk |
dc.subject | рівень ненасиченості | uk |
dc.subject | пероксидне окиснення ліпідів | uk |
dc.subject | гіпо- і гіпероксія | uk |
dc.subject | постнатальна адаптація | uk |
dc.subject | жирнокислотный состав | uk |
dc.subject | уровень ненасыщенности | uk |
dc.subject | пероксидное окисление | uk |
dc.subject | гипо- и гипероксия | uk |
dc.subject | постнатальная адаптация | uk |
dc.title | Жирнокислотний склад ліпідів мозку і серця гусей в умовах гіпо- і гіпероксії | uk |
dc.title.alternative | Жирнокислотный состав липидов мозга и сердца гусей в условиях гипо- и гипероксии | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.