Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3653
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorДанченко, Олена Олександрівна-
dc.contributor.advisorДанченко, Елена Александровна-
dc.contributor.authorDanchenko, Olena-
dc.contributor.authorЗдоровцева, Любов Миколаївна-
dc.contributor.authorЗдоровцева, Любовь Николаевна-
dc.contributor.authorZdorovtseva, Liubov-
dc.contributor.authorПащенко, Юлія Петрівна-
dc.contributor.authorПащенко, Юлия Петровна-
dc.contributor.authorPashchenko, Yuliia-
dc.contributor.authorРубан, Г. В.-
dc.date.accessioned2018-06-01T10:38:07Z-
dc.date.available2018-06-01T10:38:07Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3653-
dc.description.abstractUk: За допомогою факторного аналізу з'ясовано вплив комплексу показників прооксидантно-антиоксидантної рівноваги (вміст ліпідів, ТБК-активних продуктів, антиоксидантних ферментів і вітамінів) на антиоксидантний статус гусей в ембріональному і ранньому постнатальному періодах. Доведено, що тканинна специфічність підтримання прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в гусей у цей період онтогенезу полягає в достовірно різному сумарному впливі дослідженого комплексу показників на антиоксидантний статус цих тканин. Цей вплив зменшується у ряду міокард – шлунок – скелетні м'язи – печінка – мозок. Вплив антиоксидантних ферментів знижується, а низькомолекулярних антиоксидантів посилюється у ряді мозок – печінка – скелетні м'язи – міокард – шлунок. Ru: С помощью факторного анализа выяснено влияние комплекса показателей прооксидантно-антиоксидантного равновесия (содержания липидов, ТБК-активных продуктов, антиоксидантных ферментов и витаминов) на антиоксидантный статус гусей в эмбриональном и раннем постнатальном периодах. Доказано, что тканевая специфичность поддержки прооксидантно-антиоксидантного равновесия у гусей в этот период онтогенеза заключается в достоверно различном суммарном влиянии исследованного комплекса показателей на антиоксидантный статус этих тканей. Это влияние уменьшается в ряду миокард – желудок – скелетные мышцы – печень – мозг. Влияние антиоксидантных ферментов снижается, а низкомолекулярных антиоксидантов усиливается в ряду мозг – печень – скелетные мышцы – сердце – желудок.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherБіла Церква: Білоцерк. нац. аграр. ун-тuk
dc.relation.ispartofseriesТехнологія виробництва і переробки продукції тваринництва : зб. наук. праць;№ 10 (105)(С. 21-24)-
dc.subjectоксидативний стресuk
dc.subjectгусиuk
dc.subjectпостнатальна адаптаціяuk
dc.subjectантиоксидантний статусuk
dc.subjectпоказники прооксидантно-антиоксидантної рівновагиuk
dc.subjectфакторний аналізuk
dc.subjectоксидативный стрессuk
dc.subjectпостнатальная адаптацияuk
dc.subjectпоказатели прооксидантно-антиоксидантного равновесияuk
dc.subjectфакторный анализuk
dc.titleОсобливості функціонування системи антиоксидантного захисту в тканинах гусей в ембріональному і ранньому постнатальному періодах онтогенезуuk
dc.title.alternativeОсобенности функционирования системы антиоксидантной защиты в тканях гусей в эмбриональном и раннем постнатальном периодах онтогенезаuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf316.77 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.