Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3550
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorГапріндашвілі, Нона Арчилівна-
dc.contributor.authorГаприндашвили, Нона Арчиловна-
dc.contributor.authorGaprindashvili, Nona-
dc.date.accessioned2018-05-31T06:37:20Z-
dc.date.available2018-05-31T06:37:20Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3550-
dc.description.abstractUk: Розглянуто вплив стресових абіотичних факторів на формування масової частки цукрів у плодах яблуні. Встановлено, що основним погодним чинником, який має найбільш вагомий вплив на аналізований показник в умовах південно-степової підзони України є середньорічна сума активних температур. За допомогою методів варіаційної статистики була розроблена багатофакторна модель яка дає можливість завчасно прогнозувати цукристість яблук залежно від стресових погодних чинників. En: The study has been done to find the influence of abiotic stress factors on the changes of mass fraction of sugar in apple fruits. It was found that the main weather factor in a south-steppe subzone of Ukraine which has the most significant impact on this index is the average amount of active temperature. The multifactor model has been developed by using the methods of variation statistics which allows to predict in advance the sugar content of apples, depending on the selected weather factors. Ru: Рассмотрено влияние стрессовых абиотических факторов на формирование массовой доли сахаров в плодах яблони. Установлено, что основным погодным фактором, который имеет наиболее существенное влияние на рассматриваемый показатель в условиях южнойстепной зоны Украины, является среднегодовая сумма активных температур. С помощью методов вариационной статистики была разработана многофакторная модель, которая дает возможность заблаговременно прогнозировать сахаристость яблок в зависимости от стрессовых погодных факторов.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesНезалежний науковий вісник;№3-
dc.subjectяблукаuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjectзагальний цукорuk
dc.subjectсахарозаuk
dc.subjectкореляціяuk
dc.subjectяблокиuk
dc.subjectобщий сахарuk
dc.subjectкорреляцияuk
dc.subjectapplesuk
dc.subjecttemperatureuk
dc.subjectprecipitationuk
dc.subjecttotal sugaruk
dc.subjectsucroseuk
dc.subjectcorrelationuk
dc.titleПрогнозування вмісту цукрів у плодах яблуні залежно від абіотичних чинниківuk
dc.title.alternativeПрогнозирование содержания сахаров в плодах яблони в зависимости от абиотических факторовuk
dc.title.alternativeThe prediction of the sugar contents in apple fruits depending on abiotic factorsuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf353.68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.