Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3515
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Serdyuk, Maryna | - |
dc.contributor.advisor | Кулик, Алина Степановна | - |
dc.contributor.author | Сердюк, Марина Єгорівна | - |
dc.contributor.author | Сердюк, Марина Егоровна | - |
dc.contributor.author | Stepanenko, Dmytro | - |
dc.contributor.author | Степаненко, Дмитро Сергійович | - |
dc.contributor.author | Степаненко, Дмитрий Сергеевич | - |
dc.contributor.author | Bayberova, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Байбєрова, Світлана Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Байберова, Светлана Сергеевна | - |
dc.contributor.author | Gaprindashvili, Nona | - |
dc.contributor.author | Гапріндашвілі, Нона Арчилівна | - |
dc.contributor.author | Гаприндашвили, Нона Арчиловна | - |
dc.contributor.author | Kulik, Alina | - |
dc.contributor.author | Кулик, Аліна Степанівна | - |
dc.date.accessioned | 2018-05-30T11:30:05Z | - |
dc.date.available | 2018-05-30T11:30:05Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3515 | - |
dc.description.abstract | En: The relevance of the research in this direction is due to the lack of information on the impact of different ways and modes of pre-cooling on the kinetics of main physical and physiological processes that occur in fruit raw materials and are accompanied by deterioration of their quality and biological value. Uk: Встановлено, що комбінований спосіб попереднього охолодження плодів відрізнявся висо- кою константою швидкості зниження інтенсивності дихання та тепловиділення і низькими втратами маси. Їх кількісне значення варіювало в межах від 0,005 % до 0,014 % залежно від виду плодів. Отримані результати дають змогу рекомендувати даний спосіб попереднього охолодження плодів для використання у виробничих умовах. Ru:Установлено, что комбинированный способ предварительного охлаждения плодов отличался высокой константой скорости снижения интенсивности дыхания и тепловыделения и низкими потерями массы. Их количественное значение варьировало в пределах от 0,005 % до 0,014 % в зависимости от вида плодов. Полученные результаты позволяют рекомендовать данный способ предварительного охлаждения плодов для использования в производственных условиях. | uk |
dc.language.iso | en | uk |
dc.relation.ispartofseries | Eastern-European Journal of Enterprise Technologies;№. 11 (82) | - |
dc.subject | предварительное охлаждение | uk |
dc.subject | антиоксиданты | uk |
dc.subject | гидрохлаждение | uk |
dc.subject | интен- сивность дыхания | uk |
dc.subject | тепловыделение плодов | uk |
dc.subject | потери массы | uk |
dc.subject | попереднє охолодження | uk |
dc.subject | гідроохолодження | uk |
dc.subject | інтенсивність дихання | uk |
dc.subject | тепловиділення плодів | uk |
dc.subject | втрати маси | uk |
dc.title | Substantiaton of selecting the method of pre-cooling of fruits | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.