Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3515
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.advisorКулик, Алина Степановна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorСердюк, Марина Егоровна-
dc.contributor.authorStepanenko, Dmytro-
dc.contributor.authorСтепаненко, Дмитро Сергійович-
dc.contributor.authorСтепаненко, Дмитрий Сергеевич-
dc.contributor.authorBayberova, Svitlana-
dc.contributor.authorБайбєрова, Світлана Сергіївна-
dc.contributor.authorБайберова, Светлана Сергеевна-
dc.contributor.authorGaprindashvili, Nona-
dc.contributor.authorГапріндашвілі, Нона Арчилівна-
dc.contributor.authorГаприндашвили, Нона Арчиловна-
dc.contributor.authorKulik, Alina-
dc.contributor.authorКулик, Аліна Степанівна-
dc.date.accessioned2018-05-30T11:30:05Z-
dc.date.available2018-05-30T11:30:05Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3515-
dc.description.abstractEn: The relevance of the research in this direction is due to the lack of information on the impact of different ways and modes of pre-cooling on the kinetics of main physical and physiological processes that occur in fruit raw materials and are accompanied by deterioration of their quality and biological value. Uk: Встановлено, що комбінований спосіб попереднього охолодження плодів відрізнявся висо- кою константою швидкості зниження інтенсивності дихання та тепловиділення і низькими втратами маси. Їх кількісне значення варіювало в межах від 0,005 % до 0,014 % залежно від виду плодів. Отримані результати дають змогу рекомендувати даний спосіб попереднього охолодження плодів для використання у виробничих умовах. Ru:Установлено, что комбинированный способ предварительного охлаждения плодов отличался высокой константой скорости снижения интенсивности дыхания и тепловыделения и низкими потерями массы. Их количественное значение варьировало в пределах от 0,005 % до 0,014 % в зависимости от вида плодов. Полученные результаты позволяют рекомендовать данный способ предварительного охлаждения плодов для использования в производственных условиях.uk
dc.language.isoenuk
dc.relation.ispartofseriesEastern-European Journal of Enterprise Technologies;№. 11 (82)-
dc.subjectпредварительное охлаждениеuk
dc.subjectантиоксидантыuk
dc.subjectгидрохлаждениеuk
dc.subjectинтен- сивность дыханияuk
dc.subjectтепловыделение плодовuk
dc.subjectпотери массыuk
dc.subjectпопереднє охолодженняuk
dc.subjectгідроохолодженняuk
dc.subjectінтенсивність диханняuk
dc.subjectтепловиділення плодівuk
dc.subjectвтрати масиuk
dc.titleSubstantiaton of selecting the method of pre-cooling of fruitsuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf556.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.