Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19561
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСкляр, Радміла Вікторівна-
dc.contributor.authorSkliar, Radmila-
dc.contributor.authorСкляр, Олександр Григорович-
dc.contributor.authorSkliar, Oleksandr-
dc.contributor.authorБолтянський, Борис Володимирович-
dc.contributor.authorBoltianskyi, Borys-
dc.contributor.authorДереза, Сергій Володимирович-
dc.contributor.authorDereza, Serhii-
dc.contributor.authorГригоренко, Сергій Михайлович-
dc.contributor.authorGrigorenko, Serhii-
dc.date.accessioned2025-08-30T20:55:44Z-
dc.date.available2025-08-30T20:55:44Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСучасні механізовані технології в тваринництві : навчальний посібник / Р. В. Скляр, О. Г. Скляр, Б. В. Болтянський, С. В. Дереза, С. М. Григоренко. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. 455 с., іл.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19561-
dc.description.abstractНавчальний посібник охоплює питання щодо утримання великої рогатої худоби, свиней, овець і птиці, описуючи оптимальні умови утримання та догляду. Також розглядаються системи водопостачання та напування тварин, включаючи санітарно-гігієнічні вимоги до питної води. Значна увага приділяється створенню оптимального мікроклімату у тваринницьких приміщеннях та класифікації систем вентиляції. Посібник містить огляд сучасних технологій роздавання кормів для різних видів тварин, а також методи видалення та утилізації гною за дослідженнями вчених. Окремий розділ присвячений механізованим процесам доїння, включаючи фізіологічні основи та вимоги до доїльних апаратів. Також детально описуються технології первинної обробки молока, такі як охолодження, пастеризація та сепарація. Посібник надає практичні рекомендації, ілюстрації та приклади, що робить його цінним ресурсом для здобувачів вищої освіти та практиків у галузі тваринництва. Навчальний посібник розраховано на здобувачів ступенів вищої освіти «Бакалавр» та «Магістр», аспірантів, інженерно-технічних працівників та науковців у закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівня акредитації.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя: ТДАТУuk
dc.subjectутримання тваринuk
dc.subjectдогляд тваринuk
dc.subjectстворення мікрокліматуuk
dc.subjectроздавання кормівuk
dc.subjectвидалення та утилізація гноюuk
dc.subjectдоїння с.г. тваринuk
dc.subjectпервинна обробка молокаuk
dc.subjectводопостачання та напування тваринuk
dc.titleСучасні механізовані технології в тваринництві: навчальний посібникuk
dc.title.alternativeНавчальний посібник розраховано на здобувачів ступенів вищої освіти «Бакалавр» та «Магістр», аспірантів, інженерно-технічних працівників та науковців у закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівня акредитації.uk
dc.typeWorking Paperuk
local.identifier.udc[631.171:636](075)uk
Appears in Collections:Навчальні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Suchasni mekh. tekhnolohii _navch. posibnyk_ 2024.pdf13.58 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.