Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19511
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorБулгаков, Павло Олександрович-
dc.contributor.authorBulhakov, Pavlo-
dc.date.accessioned2025-08-12T10:12:34Z-
dc.date.available2025-08-12T10:12:34Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБулгаков П. О. Удосконалення технології зберігання спаржі з використанням комбінованого біополімерного покриття : дис.. доктора філософії; спец. 181 Харчові технології; 18 Виробництво та технології / Павло Олександрович Булгаков; наук. кер. О. П. Прісс ; ТДАТУ. Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. 201 с.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19511-
dc.description.abstractДисертаційна робота присвячена актуальним питанням збереженості пагонів спаржі у холодильних камерах за попередньої обробки комбінованими біополімерними покриттями, а також питанням використання відходів товарної обробки спаржі для збагачення харчових продуктів. Перший етап досліджень був спрямований на пошук та вивчення наукової літератури щодо особливостей культури, існуючих технологій зберігання спаржі та використання біополімерних покриттів. Проведено аналіз факторів, які впливають на якість вирощеної продукції, вивчено вплив методів фізичної та хімічної обробки спаржі на тривалість її зберігання, товарні показники та харчову цінність, проаналізовано наявні дані щодо попередньої обробки пагонів спаржі біополімерними препаратами. На основі систематизованої інформації було визначено актуальні напрямки досліджень, сформульовано мету та завдання досліджень, обрано способи зберігання та обробки продукції. Спаржа є високоцінною і перспективною овочевою культурою. Разом з тим, вона надзвичайно швидко втрачає товарну якість за рахунок високого рівня метаболізму у пагонах, що сприяє значним втратам продукції під час її обробки та зберігання. Метою дисертаційної роботи було подовження термінів зберігання спаржі та стабілізація її якісних показників та скорочення втрат і відходів шляхом застосування комбінованого біополімерного покриття антиоксидантної дії.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя: ТДАТУuk
dc.subjectспаржа (аспарагус) та її зберіганняuk
dc.subjectбіополімерні покриттяuk
dc.subjectхітозанuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectрутинuk
dc.subjectбіологічна цінністьuk
dc.subjectзбагачення харчових продуктівuk
dc.titleУдосконалення технології зберігання спаржі з використанням комбінованого біополімерного покриття : дис.. доктора філософіїuk
dc.title.alternativeспец. 181 Харчові технології; 18 Виробництво та технологіїuk
dc.typeAutoreferatuk
local.identifier.udcУДК [664.8/.9+635.3]:678.048uk
Appears in Collections:Дисертації, автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bulhakov Pavlo_dis_2025.pdf4.34 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.