Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19264
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДанченко, Олена Олександрівна-
dc.contributor.authorDanchenko, Mykola-
dc.contributor.authorДанченко, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorDanchenko, Mykola-
dc.contributor.authorМайборода, Данііл Олександрович-
dc.contributor.authorMaiboroda, Daniil-
dc.date.accessioned2025-06-18T09:37:52Z-
dc.date.available2025-06-18T09:37:52Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationДанченко О. О., Данченко М. М., Майборода Д. О. Особливості впливу вівса на вміст ессенціальних жирних кислот у м'язових тканинах гусей // Розвиток сучасної науки та освіти : реалії, проблеми якості, інновації: матеріали VІ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. (м. Запоріжжя, 28-30 травня 2025 р.) / [ред.колегія: С. В. Кюрчев, В. О. Радкевич, В. М. Кюрчев та ін.]. Запоріжжя : ТДАТУ, 2025. С. 115-121uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19264-
dc.description.abstractUA: Досліджено вплив біологічно активних сполук вівса посівного на вміст ессенціальних жирних кислот у м’язових тканинах гусей залежно від способів застосування вівса. Доведено, що використання вівса в годівлі гусей з метою підвищення антиоксидантного статусу цієї птиці водночас сприяє покращенню співвідношення ɷ3:ɷ6 у смугастих м’язах міокарду (екстракт вівса) або скелетних м’язах (зелена маса вівса). Причиною прояву такої специфічної дії може бути різниця в біодоступності біологічно активних сполук вівса залежно від технології його застосування. Результати дослідів доводять доцільність застосування вівса для корекції стану смугастих м’язів. /// EN: The effect of biologically active compounds of oat seeds on the content of essential fatty acids in the muscle tissues of geese was studied depending on the methods of application. It was proven that the use of oats in feeding geese in order to increase the antioxidant status of this bird simultaneously contributes to the improvement of the ratio ɷ3:ɷ6 in the striated muscles of the myocardium (oat extract) or skeletal muscles (green mass of oats). The reason for the manifestation of such a specific effect may be the difference in the bioavailability of biologically active compounds of oats depending on the technology of its application. The results of the experiments prove the feasibility of using oats to correct the condition of striated muscles.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectжирнокислотний складuk
dc.subjectессенціальні кислотиuk
dc.subjectовес посівнийuk
dc.subjectавенантрамідиuk
dc.subjectантиоксидантна активністьuk
dc.subjectспіввідношення ɷ3:ɷ6uk
dc.subjectfatty acid compositionuk
dc.subjectessential acidsuk
dc.subjectoatuk
dc.subjectavenanthramidesuk
dc.subjectantioxidant activityuk
dc.subjectɷ3:ɷ6 ratiouk
dc.titleОсобливості впливу вівса на вміст ессенціальних жирних кислот у м'язових тканинах гусейuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.udc[577.121+633.19]:636.598uk
Appears in Collections:Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Danchenko-116-122.pdf528.8 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.