Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18211
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБандура, Ірина Іванівна-
dc.contributor.authorBandyra, Iryna-
dc.date.accessioned2024-12-11T19:42:57Z-
dc.date.available2024-12-11T19:42:57Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationБандура І. І. Група VI КУЛЬТИВОВАНІ ЇСТІВНІ ГРИБИ. / Малопоширені овочеві рослини та гриби: навчальний посібник. 2-е вид. допов. і перероб. / О. В. Хареба,….І. І. Бандура та ін.. Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД». 2021. с.182 - 252.uk
dc.identifier.isbnISBN 978-966-924-881-7-
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18211-
dc.description.abstractЗдавна гриби були харчовим продуктом і сировиною для виробництва ліків. Широке їх застосування у тій та іншій якості стримувалося сезонністю росту і труднощами збору. У вирішення цих проблем значний внесок може внести розвиток грибівництва. За одним із визначень терміну «Агрономія» – це наука сільськогосподарського виробництва рослин і грибів, де останнім, як окремому царству живої природи, виділена окрема позиція. Нині щорічне світове виробництво їстівних грибів становить близько 12 млн. т. Беззаперечна першість у обсягах культивування належить Китаю. Серед європейських країн великі об’єми виробництва у Нідерландах і Польщі. У навчальному посібнику " Малопоширені овочеві рослини та гриби" висвітлено походження, поширення, ботанічну та таксономічну характеристику, морфологічні ознаки, біологічні особливості, технології вирощування у відкритому і захищеному ґрунті, насінництво, хімічний склад, лікувальні та кулінарні властивості малопоширених овочевих рослин коренеплідних, бульбоплідних, цибулинних, багаторічних, пряно- смакових груп та культивованих їстівних грибів. Представлено нові рослини та гриби, які урізноманітнять овочевий стіл українського споживача, збагатять раціон і сприятимуть забезпеченню повноцінного харчування населення. Розраховано на широке коло читачів: студентів закладів вищої освіти, здобувачів вищої освіти PhD, викладачів, овочівників, городників, маркетологів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД».uk
dc.subjectгриби Шіїтакеuk
dc.subjectГлива степова (Pleurotus eryngii )uk
dc.subjectГлива легенева (Pleurotus pulmonarius .)uk
dc.subjectГлива золота (Pleurotus citrinopileatus Singer)uk
dc.subjectГлива рожева (Pleurotus djamor)uk
dc.subjectОпеньок тополевий (Cyclocybe aegerita )uk
dc.subjectОпеньок зимовийuk
dc.subjectГерицій гребінчастий (Hericium erinaceusuk
dc.subjectКалоцибе індійськийuk
dc.subjectЇстівні грибиuk
dc.subjectкулінарні властивостіuk
dc.subjectлікувальні властивості грибівuk
dc.titleГрупа VI Культивовані їстівні гриби (розділ навчального посібника)uk
dc.typeBook chapteruk
local.identifier.udc635uk
Appears in Collections:Навчальні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2021-2-78.pdf6.55 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.