Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17777
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Колесніков, М. О. | - |
dc.contributor.author | Тоцька, О. П. | - |
dc.date.accessioned | 2024-07-26T09:42:37Z | - |
dc.date.available | 2024-07-26T09:42:37Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Тоцька О. П., Колесніков М. О. Ботаніко-біологічні особливості Asimina triloba (L.) Dun. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 114-117. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17777 | - |
dc.description.abstract | UA: Зміна клімату, що простежується в останні десятиліття, стала реальним викликом для аграрного виробництва, що особливо пов’язано із введенням в культуру нових адаптованих до нових агрокліматичних умов рослин. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є збагачення видового складу плодових рослин, які мають цінні харчові та лікарські властивості. Дослідники приділяють увагу інтродукції та акліматизації рідкісних плодових рослин в Україні, що сприяє збільшенню біорізноманіття нашої флори. До нових, перспективних плодових та лікарських рослин у Степу України належать Asimina triloba (L.) Dunal [1]. Ця культура представляє великий практичний інтерес серед садівників. Вона заслуговуює на увагу завдяки цінним дієтичним та лікувальним властивостям плодів, але нині мало використовується. Плоди азиміни вживають у свіжому вигляді, з них готують варення, джеми. Але, на даний час біологія, агротехніка вирощування, адаптованість, сортовий склад та інші особливості даної культури мало вивчені. Введення азиміни трилопатевої у культуру дозволить урізноманітнити асортимент плодів для вживання людиною. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | азиміна | uk |
dc.subject | використовування для переробки | uk |
dc.subject | папайя | uk |
dc.subject | ефективність виробництва | uk |
dc.title | Ботаніко-біологічні особливості Asimina triloba (L.) Dun. | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_114-117.pdf | 775.7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.